Ugrás a tartalomra

Hat év fegyház a külföldön vásárolt kábítószerekért

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. július 08. csütörtök 15:27
A Tiszaújvárosi Járásbíróság jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása miatt hat év fegyházbüntetésre és ugyanennyi idő közügyektől eltiltásra ítélt egy miskolci férfit, aki még 2019 októberében bukott le, mikor a rendőrök egy igazoltatás során átvizsgálták az autóját.
Képünk csak illusztráció

A vádlott 2019. szeptember 30-án Hollandiába utazott, ahol a későbbi magyarországi értékesítés céljából vásárolt egy kisteherautót, amivel 2019. október 3-án visszatért Magyarországra. Hazatérésének napján a vádlott első útja egy ismerőséhez vezetett, akit az autójába felvett, majd egy Hejőbába és Szakáld között található félreeső földútra mentek, ahol közösen elszívtak 1-1 szál marihuánás cigarettát.

A környéken járőrszolgálatot ellátó rendőröknek gyanús lett az eldugott helyen álló autó, ezért igazoltatták a két férfit. Mivel az intézkedés során mindketten feltűnően zavartan, idegesen viselkedtek, ezért a rendőrök előbb a helyszínen, majd beszállítást követően, a rendőrkapitányságon átvizsgálták a vádlott autóját. Az autóban különböző kábítószergyanús porokat, olajokat és növényi törmelékeket találtak és foglaltak le, melyeket a vádlott Hollandiában saját fogyasztás céljából vásárolt. Később a nyomozó hatóság a vádlott miskolci lakásán is kutatást végzett, melynek során további kábítószer tartalmú növényi törmelékeket, porokat és tablettákat foglaltak le. 

Az igazságügyi szakértői vizsgálat eredményeként megállapították, hogy a vádlott birtokából lefoglalt anyagok marihuánát, amfetamint, kokaint és LSD-t tartalmaznak, melyek együttes tiszta kábítószer hatóanyag tartalma a jogszabályban meghatározott jelentős mennyiség alsó határának több mint kétszerese.

A vádlott terhére rótt bűncselekmény 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bíróság ítéletét az ügyészség tudomásul vette, a vádlott és védője azonban fellebbezést jelentettek be a döntés ellen, így az nem jogerős. 

A vádlott ismerősével szemben az ügyészség az eljárást felfüggesztette, majd miután a férfi igazolta, hogy hat hónapig kábítószer-használatot kezelő ellátásban részesült, vonatkozásában az eljárást megszüntették.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
Miskolc és környéke