Ugrás a tartalomra

Hátba szúrta barátját a közös italozás végén

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. április 29. csütörtök 09:49
A Mezőkövesdi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a lakásán tartott összejövetelen, a hátán megszúrta egy késsel az általa meghívott egyik vendéget.

A vádlott tavaly novemberben késő este egyedül italozott a mezőkövesdi lakásában, majd 23 óra után, invitálására csatlakozott hozzá a későbbi sértett, aki magával vitte néhány ismerősét is. A másnap hajnalig tartó közös italozásnak az vetett véget, mikor az ittas állapotban lévő vádlott belekötött az általa meghívott barátjába amiatt, hogy egy olyan személyt is a lakására hívott, aki neki nem volt szimpatikus.

Közöttük először dulakodás alakult ki, melynek során előbb nekiestek egy álló tükörnek, majd ráestek az ágyra úgy, hogy a sértett került felülre. Miután a sértett felállt, távozni akart és elindult kifelé a házból, a bejárati ajtónál a férfi utolérte és a nála lévő 10 cm pengehosszúságú késsel hátba szúrta.

A sérültet a jelenlévő ismerősei elsősegélyben részesítették, orvosi ellátásra azonban csak később, a délelőtti órákban jelentkezett.

A szúrás következtében a hátán 8 napon belül gyógyuló, 5 cm mélységű sérülést szenvedett, azonban a cselekmény a ténylegesen bekövetkezettnél súlyosabb, 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására volt alkalmas, és a vádlott szándéka arra is irányult.

A járási ügyészség a büntetlen előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Mezőkövesdi Járásbíróságnak.

 

Programok

-
Miskolc és környéke
-
Miskolc és környéke