Ugrás a tartalomra

Hatéves a Miskolci Termelői Nap

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. július 16. péntek 16:37
A jubiláló rendezvény ezúttal már olyan lesz, mint a járvány előtt, a piacot ugyanis ismét változatos programok kísérik.
Fotó: MiNap-archív/Juhász Ákos


Július 18-án reggel kilenc és délután egy óra között ismét megrendezik a Miskolci Termelői Napot – írja közleményéven a Miskolci Kulturális Központ (MKK). A szervezők várnak mindenkit az Erzsébet téren, ahol beszerezhetik kedvenc kézműves portékájukat, és a minőségi bioélelmiszereket. 

A rendezvény ezúttal már olyan lesz, mint a járvány előtt, a piacot ugyanis ismét változatos programok kísérik. Délelőtt tíz órától a gyermekeket a Kalamajka bábszínház varázsolja a mesék birodalmában: a „Mesék Mátyás királyról” című bábdarab az „Igazmondó juhász” és az ”Egyszer volt Budán kutyavásár” történeteit mutatja be.

Fél tizenkettőtől aztán a Latin Projekt lép fel, akik igazán pörgős mediterrán hangulatot varázsolnak közismert slágerekkel koncertjeikre. Közben hűsítő termelői szörpöket kóstolhatnak az Erzsébet térre látogatók és a kézműves foglalkozások sem maradnak el, példának okáért a faművesség a Fügedi Márta Népművészeti Egyesülettel és a kosárfonás, de lesz óriás társasjáték kicsiknek és nagyoknak és napozósarok is.

Az MKK közleménye úgy fogalmaz, a hatodik éve töretlen népszerűségnek örvendő közösségi program egyik vonzereje, épp a személyességben van: jó hangulatú találkozási lehetőség a miskolciak számára, és a portékáit büszkén kínáló termelők és vásárlók között. "A Miskolci Termelői Nap egy olyan közösségi alkalom, melyet a természetesség, a kedvesség, a tudatosság és a sokszínűség jellemez, így nem csoda, hogy a helyiek is szívükbe zárták" - zárul a közlemény.

További hírek

Olvasnivaló