Ugrás a tartalomra

„Hegedűművész leszek”

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. december 11. péntek 15:47
Ezt a kijelentést négyéves korában tette Kuti Zsuzsanna. Fél év múlva már tanulta is az alapokat a ma már versenyekre járó és azokon szép helyezéseket elérő nyolcéves kislány. Legutóbb két nemzetközi megmérettetésen is részt vett.

„Nemzetközi sikerekre tör,” „a kitartás példaképe” – jellemezte Csík Noémi, Kuti Zsuzsanna hegedűtanára. – Hatéves korától jár a Miskolci Egressy Béni-Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolába. Legújabb eredményünk, hogy tanítványom harmadik helyezést ért el a Prime Violin I. International Online Violin Competition elnevezésű versenyen Szlovákiában, ahol hatvanhét jelentkezőt hallgatott meg a nemzetközi zsűri.  Előtte, november 6-án kaptuk a hírt, hogy korcsoportjában aranyérmet kapott a Beliczay Gyula Nemzetközi Hegedűversenyen, szintén Szlovákiában. Mindkét eseményt online tartották meg – mondta el a tanárnő, aki hozzátette, az élő versenynek az a varázsa, hogy a gyermeknek egyetlen lehetősége van eljátszani a darabot a közönség előtt. Az online produkció nehézsége viszont a többszöri próbálkozás, ami akár több óra folyamatos koncentrációt igényel a jelentkezőtől, hogy a legjobb felvételt küldhessék majd a zsűri elé. 

A leendő hegedűművész naponta egy órán át gyakorol. – Nagyon jól érzem magam hegedülés közben. Onnan jött az ötlet, hogy ezt szeretném csinálni, hogy sok szimfonikus koncert videóját néztük meg családommal, és akkor tetszett meg nagyon a hegedű hangja. A versenyeken szeretek nyerni. Ezen kívül hobbim még a rajz és bármilyen kreatív alkotás, például zokniplüssök varrása. Ezekkel a tevékenységekkel azonban nem foglalkozom mindennap – fogalmazott a diák.

– Nagy öröm és felelősség egy tehetséges diák tanárának lenni. Volt már példa tizenkét éves pályafutásom során erre, hiszen Grebely József hamarosan érettségizik a Bartókban, ami után zenével megy tovább. Őt a zeneszerzés is érdekli ma már – árulta el Csík Noémi.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!