Ugrás a tartalomra

Hétfőtől ismét nyitva vannak az óvodák és az iskolák

minap.hu/MiskolcTV
Utoljára módosítva
2021. április 19. hétfő 09:01
Egyelőre csak az általános iskolák nyitnak újra és ott is csak az alsótagozaton tanulóknak kezdődik újra a jelenléti oktatás. A felsőtagozaton és középiskolákban tanulók csak május 10-én ülnek vissza az iskolapadba, számukra addig marad a digitális oktatás. 
Ismét becsengetnek az általános iskolákban. Fotó: MiNap-archív/Mocsári László

A járványhelyzet miatt az óvodák és az iskolák március 8-tól zárva tartottak, csak ügyelet működött. Hétfőtől viszont ismét fogadnak gyerekeket az intézmények, már amennyiben a szülő is úgy dönt, hogy szeretné közösségbe engedni gyermekét. Országszerte 350 ezer tanulónak fejeződik be április 19-én a digitális oktatás, már amennyiben a szülő is így akarja. Nekik ugyanis továbbra is lehetőségük van arra, hogy otthon tartsák gyermeküket. 

A Miskolc Televíziónak nyilatkozó intézményvezetők elmondták, az elmúlt hónapokban valamennyi intézmény igyekezett felkészülni a diákok visszatérésére. A Miskolci Avastetői Óvodába a 138 oda járó gyermekből 86-an már az első nap visszatérnek, ez a teljes létszám körülbelül hatvanhat százaléka - tudta meg a Híradó Deli Emese intézményményvezetőtől.

- Azok a szülők akik úgy döntöttek, hogy a járványügyi helyzet miatt mégsem szeretnék hozni a gyermeküket óvodába, őket kellő időben már tájékoztattuk a lehetőségeikről - tette hozzá. 

Az óvodákba is visszatérnek a gyerekek. Fotó: MiNap-archív/Juhász Ákos

Az Avastetői Óvodában egyébként hasznosan telt a bezárás időszaka, kisebb felújításokat végeztek, és fertőtlenítették is az intézményt, ahol a járványügyi szabályokat a továbbiakban is szigorúan be kell majd tartani. "206 alsótagozatos diákunkat várjuk vissza. A kormányrendelet megjelenése után tájékoztattuk a szülőket az iskolakezdésről, ezt követően egyetlen szülő jelezte, hogy gyermeke nem vesz részt a tantermi oktatásban, a többi gyermeket várjuk vissza - mondta Beluzsárné Torkos Erzsébet.

A Miskolci Tankerületi Központhoz tartozó iskolákban, 269 alsó tagozatos osztályban kezdődik meg a jelenléti oktatás - ezt már László István, a központ igazgatója mondta el. 

- Ez 5146 kisdiákot érint. Emellett a tankerület működtet még hat óvodai csoportot is ahol negyven kisgyermeket várnak vissza a pedagógusok - mondta László István, aki azt is hozzátette, bár az elmúlt napokban fokozottan készültek a gyermekek fogadására, az intézmények takarítása a tantermen kívüli digitális munkarend időtartama alatt is folyamatos volt.

Az iskolák esetében a szülők szintén dönthetnek úgy, hogy otthon tartják gyermeküket, amihez az intézményvezető engedélye szükséges. A tankerületi igazgató hangsúlyozta: abban az esetben, ha a diák igazolt és igazolatlan mulasztásainak száma meghaladja a 250 órát és nincs annyi érdemjegye, hogy le tudják év végén osztályozni, osztályozóvizsgát kell tennie.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!