Ugrás a tartalomra

Hétvégén is dolgoznak a Diósgyőri várnál

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. március 31. szerda 14:30
A vár környékén élők türelmét és megértését kéri Miskolc önkormányzata, mivel a kivitelező kérésére engedélyezte a hétvégeken való munkavégzést. Így várhatóan 20 hónapon át szombaton és vasárnap is folytatódnak a diósgyőri vár felújításával kapcsolatos munkák.
fotó: Juhász Ákos

A hétvégi tevékenység során a kivitelező a városi önkormányzat kérésére törekszik a mérsékelt por- és zajterhelésre, illetve arra, hogy a munka a lehető legkevesebb tehergépjármű-forgalommal járjon a környező utcákban.

A szombati munkavégzések időtartama: reggel 8 és délután 4 óra között. Vasárnap pedig: reggel 8 és délután 3 óra között történik majd.

Mindez a munka felgyorsítását szolgálja, hogy teljesülhessen a projekt zárására kitűzött 2022 végi határidő.

Fontos felhívni a figyelmet, hogy a beruházás kapcsán a Tokaji Ferenc utcán megállási tilalom van érvényben, illetve kétirányú a gépjármű-közlekedés az útszakaszon. Ez elsősorban a közeli Tündérkertbe látogatókat érintheti, akik számára azt javasolják, hogy használják a vár melletti parkolót, és onnan közelítsék meg gyalogosan a parkot. (A Tokaji Ferenc utca ideiglenesen megváltozott forgalmi rendje idén februártól érvényes, és várhatóan a beruházás befejezéséig tart.)

A diósgyőri vár állami támogatással megkezdett rekonstrukciójának jelenlegi üteme 2021-2022-ben tart. A kivitelezés másfél hónappal ezelőtt kezdődött. A beruházás összértéke meghaladja a 10 milliárd forintot, a kormányzati támogatást 1,5 milliárddal egészíti ki a miskolci önkormányzat. A távlati cél nemcsak a történelmi és idegenforgalmi jelentőségű épület, hanem az egész környék megújulása. Ez a városban zajló, az önkormányzat által felügyelt legnagyobb volumenű projekt. A kivitelezés ideje alatt a vár zárva tart.

További hírek

Olvasnivaló