Ugrás a tartalomra

Hetvenhárom településen segíthet az Unió Coop az idősek ellátásában

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 26. csütörtök 08:32
A koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzetben az idős emberek ellátása az egyik legnagyobb feladat. Ebben tud segíteni az Unió Coop az általa lefedett 73 településen.

Az egyedülálló idős emberek számára a bevásárlás normál élethelyzetben sem mindig könnyű, ezekben a hetekben viszont ez még nehezebbé vált. Sokan próbálnak ebben a szituációban segíteni, és ebbe a sorba lép be most az Unió Coop Zrt.
Tóth László, a cég vezérigazgatója elmondta, hogy 73 településen üzemeltetnek kisebb-nagyobb boltot, amelyekben igyekeznek megkönnyíteni az idősek vásárlásait. Felsőzsolcán kapták az első felkérést az önkormányzat részéről, hogy segítsenek ebben a tevékenységben, és ennek eleget is tesznek. Konkrétan ez azt jelenti, hogy a szociális munkatársak által összegyűjtött bevásárlólisták alapján a boltban összeállítják minden érintett számára a kért árucikkeket. Így az önkormányzati segítők elkerülhetik a sorban állást, csak a pénztártól kell elvinniük a csomagokat. Ezt a segítséget valamennyi üzletükben meg tudják adni az érintett önkormányzatok számára, és amint ilyen megkeresés érkezik, azonnal leegyeztetik a részleteket.

 

További hírek

Olvasnivaló