Ugrás a tartalomra

Hogy ne kelljen elbocsátani, csökkentik a béreket

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. április 08. szerda 15:29
Fájdalmas lépésre kényszerül a Miskolc Holding Zrt. A vállalatcsoport vezetése a járványügyi vészhelyzet márciusi bevezetése óta folyamatosan vizsgálja annak lehetőségét, hogy hogyan lehet költségeket megtakarítani.

A vállalatcsoport bevételeire is súlyosan kihat a veszélyhelyzet - milliárdos bevételcsökkenéssel kell számolni, amelyet saját erőből nem tud kigazdálkodni. Ezért kénytelen lépéseket tenni a működőképesség megőrzése, a város alapvető szolgáltatásainak biztosítása érdekében. Ahhoz azonban, hogy senkit se kelljen elbocsátani, hozzá kell nyúlnia a bérekhez is. A kényszerű munkáltatói intézkedés értelmében - amit a Miskolc Holding Zrt. Igazgatósága is támogat a fennálló helyzetre tekintettel - április hónaptól csökkennek a dolgozói bérek. Ezek eltérő mértékűek, melynek alapelveit egy Igazgatósági határozattal elfogadott munkáltatói előterjesztés rögzíti.

A cégvezetés továbbra is figyelemmel kíséri a Magyar Kormány által meghozott gazdasági intézkedéseket. Ha a munkavállalók és a foglalkoztatás, valamint a munkahelymegtartás szempontjából kedvező kormányzati döntések születnek, abban az esetben a Miskolc Holding Zrt. is meghozza az ehhez kapcsolódó intézkedéseket, hiszen elsődleges szempont a munkahelyek megőrzése.

További hírek

Olvasnivaló