Ugrás a tartalomra

Hőségből jégeső?

MTI
Utoljára módosítva
2019. június 27. csütörtök 14:31
Több északkeleti járásra másodfokú riasztásokat adott ki zivatarveszély miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön, kora délután. Az érintett járásokban a következő órákban kialakulhatnak olyan zivatarok, amelyeket károkozó szél, illetve nagyméretű jég kísérhet.

A meteorológiai szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a nap folyamán Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében lehetnek másodfokú riasztások.

Csütörtökön hidegfront érkezik a Kárpát-medencébe, majd újabb hőhullámra számíthatunk a július érkezésével. Keleten néhol heves zivatarra is van esély, amelyekhez kisebb területen 90-100 km/h feletti széllökés, valamint nagy méretű jég is társulhat – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Csütörtök délutántól egy hidegfront hatására elsősorban az északkeleti, keleti megyékben, illetve a Nyugat-, Délnyugat-Dunántúlon alakulhatnak ki elszórtan zivatarok, amelyek környezetében viharos széllökés, jégeső és lokálisan felhőszakadás előfordulhat.

Pénteken napos időre számíthatunk, keleten helyenként több gomolyfelhővel. Csapadék nem várható. Az északi szelet élénk vagy erős lökések kísérik. Éjszaka a hőmérsékleti minimum 13 és 19, nappal a maximum 25 és 29 fok között alakul.

Szombaton napos időre számíthatunk, keleten helyenként több gomolyfelhővel. Csapadék nem lesz. Az északi, északkeleti szelet többfelé élénk, északkeleten erős lökések kísérik. Éjszaka 11 és 16, nappal 26 és 30 fok között alakulnak a hőmérséklet szélsőértékei.

Vasárnap derült, száraz idő lesz. A szél délnyugatira fordul, és néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között várható.

A jövő hét elején a vasárnapinál is nagyobb hőségre számíthatunk.

További hírek

Olvasnivaló