Ugrás a tartalomra

Hosszú idő után indult újra az arTTér

Miskolc TV/minap.hu
Utoljára módosítva
2020. július 03. péntek 15:24
Ismerkedési szokások múltban és jelenben, házasságtörténet, párválasztás és kapcsolat-építés, komplexusok, szerelem és árulás – a többi közt ezekről a témákról is szó volt az újraindult arTTér-találkozások idei első estjén. A több mint tízéves múltra visszatekintő helyi rendezvénysorozat az idei nyáron hat alkalommal várja az érdeklődőket.

Az eseményen Bay Judit, az Edelényi Kastélysziget intézményvezetője azt foglalta össze, hogyan keresték a nők a férfiak kegyeit az elmúlt korokban. Az előadáson szó volt a szépségflastromokról és a legyezőnyelvről, a fűzőkről meg a kokaintablettákról is.

Juhász Ákos képgalériája

Az évad első arttér-összejövetelén Vihula Mihajlo, zeneszerző, gitárművész adott szerenádot. A művésztanár a zenélés mellett arról beszélt, miként késztetik a szép hölgyek a muzsikusokat örökérvényű klasszikus darabok megírására a szerelem ihletésében.

Rácsok András református lelkész azt ecsetelte, milyen rendkívül fontos ismerkedési és párkapcsolati szempont az, hogy mindig (már az elején is) merjük magunkat adni.

A nagy múltra visszatekintő programsorozaton szólt még a témában Konkoly Rita coach, Juhász Zsófia párterapeuta, Kishonthy Csilla stílustanácsadó és Furdi Lilla stylist is. A rendezvényen Nagy Alexandra virágkötő megmutatta milyen csokrot illik vinni az első randira, Jacsó Pál jogász, író az internetes ismerkedés csapdáit sorolta el.

Vihula Mihajlo - Fotó: Juhász Ákos

Czikora Ágnes, az arTTér-Találkozások főszervezője lapunknak azt nyilatkozta, a szervezőknek nagy öröm volt az, hogy tapasztalataik szerint sokaknak hiányzott a rendezvénysorozat az elmúlt években.

- Ahogy régen, most is az a koncepciónk, hogy mindenki, aki az adott térben jelen van, az beszélget. Mindig van művészet, zene, vers, és olyan izgalmas gasztronómiai kóstoló is, ami még színesebbé teszi ezeket az esteket – mondta.

Ezeket az ínyencségeket most többen biztosították: a vendéglátó Népkerti Vigadó és Söröző afrodiziákumokkal, így például mini csokoládébombával vagy rosé kacsamellel készült fügés-kéksajtos kosárkában; a Barkland Pincészet pedig Tokaj-hegyaljai nedűit kínálta a gourmet falatok mellé.

Az arttér-találkozások friss szezonját a Női Erőforrás Család és Karrierpont támogatásával rendezik. Az előadássorozat helyszíne a Népkerti Vigadó, ahol kéthetente szerdán, 17 órától várják az érdeklődőket. A következő alkalommal a téma a házasság lesz.

További hírek

Olvasnivaló