Ugrás a tartalomra

A HR-ben is erősödnek

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2021. november 16. kedd 17:31
A Humán Szakemberek Országos Szövetségével írt alá együttműködési megállapodást a Miskolci Egyetem. A közös munka az oktatás és a kutatás területére egyaránt kiterjed, és például a Gazdaságtudományi Kar hallgatói profitálhatnak az összefogásból.
Fotó: uni-miskolc.hu

A Humán Szakemberek Országos Szövetségéhez korábban már több felsőoktatási intézmény csatlakozott, a Miskolci Egyetem a hatodik a sorban. Poór József, a szervezet elnöke a Miskolc Televízió Híradójának elmondta, a jó kapcsolat és a közös munka nem most kezdődött: a szövetség tavaly elindított egy tizenöt egyetemet érintő, országos koronavírus HR-kutatást, az adatgyűjtésben és -feldolgozásban pedig a miskolciak aktívan részt vettek.

– A munka során közel kétezer szervezettel működtünk együtt. Egy-egy ilyen kutatás a hallgatóknak is megéri, mert gyakorlati munkát végeznek tanáraik közreműködésével. Tapasztalataink szerint az ilyen kutatásokból elsősorban az MSc-s és a levelezős hallgatók profitálnak leginkább – mondta.

Az egyetem rektora kiemelte, az együttműködés elsődlegesen a gazdászhallgatók számára nyújt lehetőségeket.

– A Gazdaságtudományi Karunkon képzünk HR-szakembereket, azt reméljük, hogy ez az együttműködés – ha úgy tetszik – egy híd is lesz a felsőoktatás és a munka világa között. Így pedig segítheti a nálunk végzett fiatalok elhelyezkedését – mondta Horváth Zita. A rektor hozzátette, bízik abban, hogy az együttműködés által nemcsak a képzések terén fejlődnek, hanem még jobb munkahellyé válik az egyetem.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!