Ugrás a tartalomra

Hűs árnyat adnak majd az ovisoknak a most ültetett platánok

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. november 23. kedd 12:01
A MIVÍZ jóvoltából platánfacsemetéket ültettek el kedd reggel a MIÓVI Avastetői Tagóvodájának gyönyörű kilátást adó udvarán.
Fotó: Mocsári László

Az avasi Hajós Alfréd utcában található intézményben korábban ki kellett vágni egy elkorhadt fát, a vezetőség ezt szerette volna pótolni. Lassan két éve, hogy együttműködnek a MIVÍZ Miskolci Vízmű Kft.-vel, hozzájuk fordultak támogatásért.

– Az előző nevelési évben keresett meg minket a vállalat képviselője, felajánlották támogató együttműködésüket – mesélte Nagy Anita, a MIÓVI Avastetői Tagóvodája tagintézmény-vezetője. – Tavaly fénymásolókat kaptunk tőlük, idén pedig segítettek lefesteni a kerítést. Szeptemberben aztán azzal kerestek meg minket, hogy facsemetéket adományoznának az ovinak. Mi választhattuk ki, hogy milyen fát szeretnénk, két platánt igényeltünk. Azért esett erre a fajtára a választásunk, mert hamar megnőnek, és nagy árnyékot adnak. Igyekszünk támogatókat keresni, mindig örülünk a felajánlásoknak.

Az óvoda hét csoporttal működik, közel százharminc gyermek jár az intézménybe, amit a MIVÍZ főleg eszközökkel és munkaerővel támogatott eddig. Ádámcsó Norbert operatív igazgató kiemelte, az idén tizenötéves Miskolc Holding, valamint a tagvállalatai igyekeznek a zöld gondolatokat a gyakorlatba átültetni; fontosnak tartják a fák, erdők szerepét a klímaváltozás megállításában, ezért nemcsak beszélnek, de aktívan ki is veszik részüket a faültetésekből. Legutóbb Miskolc belvárosának legnagyobb közparkjában, a Népkertben ültettek el tizenöt ezüst hárs csemetét a Miskolc Holding Zrt., valamint tagvállalatai kezdeményezésére és anyagi hozzájárulásával a cégcsoporthoz tartozó Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!