Ugrás a tartalomra

Idén is megajándékoznák a GYEK kis betegeit

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. december 07. kedd 12:24
Segítsünk közösen egy mosolyért – ez a neve annak a Facebook-csoportnak, amit Osváth Tibor hozott létre 2017-ben, és aminek egymillió forintot ajánlott fel Veres Pál és a Velünk a Város frakció. December 15-éig várják a további felajánlásokat.
A 2019-es adományozás

Ötszázhetvenegyezernél jár az adomány összege a számlán, de a végösszeg az évek alatt egyszer már majdnem elérte a négymilliót is. Most a városvezetés is besegít egymillió forinttal. – Azt gondolom, adventkor mindenki szíve kinyílik egy kicsit azok felé is, akik rászorulnak – mondta el Veres Pál polgármester. – Ezért léptünk elő ennek a civil kezdeményezésnek a támogatóivá. A Velünk a Város frakció képviselői fejenként ötvenezer forintot tesznek hozzá az összeghez, amit az én kétszázötvenezer forintommal kiegészítve egymillióra kerekítjük az adományunkat.

Osváth Tibor, a Szabad Idő Kulturális Egyesület (SZIKE) tagja, a Segítsünk közösen egy mosolyért negyedik kezdeményezés szervezőjeként adja majd át a GYEK-ben a készségfejlesztő játékokat, melyek segítségével a gyerekek hasznosan, mégis játékosan tudják eltölteni az időt gyógyulásuk alatt. Ő kezdte meg a gyűjtést 2017-ben, hiszen ahogy ő mondja, a gyerekek mosolya megfizethetetlen.

– Arra gondoltam, annyi Facebook-ismerősöm van, meghirdetem a körükben, hogy dobjunk össze százforintosokból egy összeget, amivel támogatjuk a GYEK kis betegeit, akikhez már több mint tizenhat éve járok bohócdoktorként. Erre az ismerőseim azt mondták, hozzak létre egy Facebook-csoportot, és kezdjük meg a gyűjtést, amibe lesz, aki többel is beszállna, mint száz forint. Az évek alatt egyre bővült a csoport, 2020-ban a pandémia miatt kimaradt egy év, pedig 2019-ben már majdnem négymillió forintot sikerült összegyűjtenünk – mondta a szervező, aki a Miskolci Nemzeti Színházban dolgozik, és aki elárulta, a GYEK mellett a Boldogkőváraljai Szociális Otthont is támogatják, ők vitaminokat kértek a pénzből, mert lakóik egy és hatvan év közöttiek. 

Tavalyelőtt a játékokon kívül masszázsfotel, mosógép és mikrohullámú sütő is került a karácsonyfa alá, főleg a gyermekeikkel kórházba kényszerült szülők nagy örömére. A megmaradt játékokat következő évben a gyermeknapon kapták meg a kis betegek.

További hírek

Olvasnivaló