Ugrás a tartalomra

Igazi karakterek – középdöntőben a Prücskök!

Kujan István
Utoljára módosítva
2019. november 30. szombat 17:46
Kialakult a Fölszállott a páva középdöntőjének mezőnye, benne a Szinvavölgyi Prücsök Néptáncműhellyel!

Újabb hat produkció jutott tovább a Fölszállott a páva idei gyerekévadának negyedik élő adásában péntek este, ezzel kialakult a középdöntők mezőnye.

Fotó: Váradi Levente

A táncegyütteseknél a Szinvavölgyi Prücsök Néptáncműhely jutott tovább a középdöntőbe a zsűri pontjaival. Maródi Attila művészeti vezető, koreográfus érdeklődésünkre úgy foglalta össze az elmúlt napokat, hogy csütörtökön egy kicsit megilletődtek a közegtől, de apránként, próbáról próbára szedték össze magukat. Pénteken aztán már azt a produkciót látták, amit kitaláltak.

– Az élő adásban aztán mindenkit levert a víz: az egyik szólótáncosról leesett a mikroport, ami még a felnőtteket is zavarba hozta volna. De a gyerekek nagy lélekjelenlétről tettek tanúbizonyságot, meg se karcolta őket. Le a kalappal előttük – hangoztatta.

Maródi Attila hozzátette: örömmel látták vissza azt, amit átadtak a fiataloknak, sőt még többet is, többet hoztak ki magukból; voltak olyan karakterek, egyéniségek, amik eddig talán picit rejtve maradtak.

– A csapat összerázódott, nagyon jól éreztük magunkat, bár el is fáradtunk rendesen. Most nekilendülünk a középdöntős produkciónak, amit december 13-án láthat majd a közönség – tudatta a koreográfus, hozzátéve: akkorra sárközi táncokkal készülnek.

A felnőtt együttesnek közben a Nemzeti Táncszínházban volt bemutatója, ami szintén óriási dolognak számít a művészeti vezető szerint. És készülnek a december 15-ei gálaműsorukra, amit a Művészetek Házában láthatunk majd.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!