Ugrás a tartalomra

Így nyerhet értelmet a sajószentpéteri körforgalom

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. július 17. szombat 16:54
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese Facebook oldalán foglalta össze, hogyan kap funkciót az ország legértelmetlenebb körfolgalma.
forrás: Schanda Tamás Facebook oldala

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese Facebook oldalán foglalta össze, hogyan kap funkciót az ország legértelmetlenebb körfolgalma.

"A sajószentpéteri körforgalommal talán még az is találkozott, aki Borsod közelében sem járt soha. Fényképe az elmúlt években két-háromhavonta bejárta az internetet. Akadt, aki körberöhögte, mások felbosszantották magukat rajta, de most végre betöltheti eredeti küldetését. Az első ránézésre tényleg némiképp szokatlannak tűnő műszaki megoldás ugyanis a település elkerülőjének kiindulópontja lesz".

Schanda Tamás azt is közölte, a fejlesztésnek köszönhetően csökken a belterületi szakaszok forgalma, az utazási idő. A településeken mérséklődnek a baleseti kockázatok, a tehergépjárművek okozta zaj- és egyéb környezeti terhelés.

"A térségből gyorsabban lehet majd eljutni a megyeszékhelyre, az M30-M3-M25 gyorsforgalmi utakra és a fővárosba is. Egy harmadik ággal végre rendes körforgalommá egészül ki a sajószentpéteri" - áll a bejegyzésben

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!