Ugrás a tartalomra

Illegális hulladéklerakó bukott le az M3-ason (videóval)

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. július 05. hétfő 12:42
Kamerával kapták rajta egy kisbusz sofőrjét, aki körülbelül 20 zsák építési törmeléket, ablaküvegeket és autógumikat rakodott ki illegálisan az M3-as autópályánál.

A felvétel – amit egy autós készített – az autópálya kivezetőjénél készült, a Magyar Közút pedig hétfőn osztotta meg Instagram-oldalán:

 

A Közút az illegális hulladéklerakók végleges felszámolása és a szemetelők visszaszorítása érdekében nemrég egy kamerás megfigyelőrendszer kiépítését és fejlesztését hajtotta végre. A kamerákat első körben a kezelésükben lévő, illegális hulladéklerakással leginkább érintett 57 közúti helyszínen helyezték ki.

A kamerák az általuk megfigyelt területen, ha mozgást érzékelnek, azonnali értesítést küldenek az illetékes közutas mérnökségekre.

A januárban megváltozott jogszabályok alapján egyes esetekben egyébként akár három éves börtönbüntetést is kaphatnak az illegális szemetelők.

A társaság bízik benne, hogy az új kamerarendszer és az azok alapján meghozott szankciók hozzájárulnak az illegális hulladéklerakások végleges felszámolásához, hiszen az eldobott szemét nem tűnik el nyomtalanul, azok egészségügyi kockázattal járnak, környezetszennyezőek, ráadásul a szemétszedés rengeteg kapacitást is elvon más útüzemeltetési munkáktól.

Az illegális út menti szemét összegyűjtése és biztonságos lerakókba szállítása a közútkezelőnek – és így az adófizetőknek is – évente, országosan mintegy 1-1,5 milliárd forintjába kerül.

(A külső kép illusztráció)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!