Ugrás a tartalomra

Ingyenes digitális gyermekvédelmi tananyag szülőknek

MTI
Utoljára módosítva
2022. január 06. csütörtök 10:43
A digitális nevelés alapjait bemutató ingyenes tananyag jelent meg szülők és gyerekekkel foglalkozó szakemberek számára - közölte az anyagot összeállító Digitális Jólét Nonprofit Kft. csütörtökön az MTI-vel.

A Gyerekkel a digitális világban című tananyag a digitális gyermekvédelem alapvető szempontjait, a digitális nevelés alapjait mutatja be. Támogatást, segítséget, azonnal használható információkat, eszközöket kínál, szórakoztató, interaktív módon - írták a közleményben.    

A tananyagban videók és azok szöveges átiratai, reflektáló/gyakorlati feladatok és a további tájékozódást segítő linkek találhatók. A könnyebb időbeosztás, az önálló tanulás támogatása érdekében a tananyag kisebb egységekre tagolódik, így saját tempóban, akár 1-2 órás időszakonként, az egyéni érdeklődés sorrendjében is elvégezhető - olvasható az ajánlóban.    

A kurzust elvégzők névre szóló, letölthető oklevelet kapnak.   

A közlemény szerint az online oktatóanyag a - Magyarország digitális gyermekvédelmi stratégiája értelmében 2018 óta működő - Digitális médiaműveltség szülőknek program keretében készült el.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
-
Miskolc és környéke