Ugrás a tartalomra

Irány a játszótér! Mászókára fel Miskolcon is!

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. május 18. hétfő 13:11
Hétfőtől újra lehet használni a gyerekek kedvenc szórakozóhelyeit. A március 23-án lezárt játszótereket megnyitják a kicsik előtt, aminek ők nagyon örülnek.
Fotó: Mocsári László

A városban lévő mintegy ötszáz játszótér közül először az EU-s szabványnak megfelelőeket nyitják meg. A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai már szombaton megkezdték a fertőtlenítést környezetbarát, vírus- és gombaölő szerekkel.

– Végre! – kiáltott fel a hároméves Hédi, miután nagymamája, Urbán Jánosné lehozta sétálni. A kislány örömmel vette észre, hogy már mások is használják a játszóteret. – A Fábián kapuban lakunk, ez pedig a kedvenc helyünk. Amíg nem lehetett bejönni, addig a bérházba szorultunk ezzel a kis sajtkukaccal, de most azt tapasztalom, úgy érzik magukat a gyerekek, mintha zsákból kiengedett bolhák lennének. Hedvig is megunta már otthon a rajzolást, a kreatívkodást és a sütést az édesanyjával – nyilatkozta a nagymama.

Horkay-Oroszi Anikó két gyerekkel vette birtokba a játszóteret. – Nagyon örültünk neki. Négyéves fiam, Benjámin szabadon mászkálhat itt, mert mindent önállóan tud használni. Másfél éves húga, Hanna követi őt mindenhova, de neki természetesen még segíteni kell. Eddig is jártunk levegőzni: sétáltunk, bicikliztek, kismotoroztak a kutyafuttató mellett, de a csúszda a kedvenc, ezért mindennap ellenőriztem, hogy van-e már változás a játszótéren. Nagyon vártuk a nyitást, mert délelőtt és délután is le szoktunk jönni, és a házból kilépve, pont ide jutunk.

Az összes miskolci játszótér fertőtlenítése – az időjárás függvényében – várhatóan 12-14 napot vesz igénybe.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!