Ugrás a tartalomra

Ismét megkéseltek egy rendőrt

Magyar Hang
Utoljára módosítva
2023. január 26. csütörtök 14:50
Egy 16 éves fiú lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt Fejér vármegyében.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyomoz egy fiatalkorúval szemben – derült ki a Központi Nyomozó Főügyészség Magyar Hanghoz eljuttatott közleményéből.

Mint írták, egy rendőr január 25-én este azért jelent meg a Fejér vármegyei település egyik társasházában, mert egy 16 éves lány nevelőapja rendőri segítséget kért a hétfő óta otthonról távollévő – és éppen a barátjánál megjelenő – gyermekével kapcsolatban.

Amikor a bejelentés ellenőrzésére a rendőr megjelent a lépcsőházban, a fiatalkorú lány és 16 éves barátja éppen el akarta hagyni az ingatlant. A rendőr a lépcsőház egyik lépcsőfordulójában igazoltatni akarta őket, azonban a fiatalkorú fiú a rendőr felszólítását figyelmen kívül hagyva, ki akarta vonni magát az intézkedés alól és megpróbált futva elmenekülni. A rendőr ekkor a fiúval szemben testi kényszert alkalmazott, melynek során a földön fekve aktívan ellenszegült, a rendőrt folyamatosan próbálta lerúgni magáról, valamint több alkalommal ököllel is meg akarta ütni. Amikor a rendőr megkezdte a fiú bilincselését, a támadó hirtelen egy 9 centiméteres pengéjű késsel megszúrta az intézkedő rendőr lábszárát. Az intézkedés alatt végig agresszívan viselkedő elkövető ellenállását egy a lépcsőházban lakó, szolgálaton kívüli rendőr segítségével lehetett csak megtörni. A hivatalos személy nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

 A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a fiatalkorú fiú őrizetét és gyanúsítottként hallgatja ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!