Ugrás a tartalomra

Ismét pezsgő piaccá varázsolják a Balázs Győző teret

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. június 23. szerda 09:24
A Kapuzörgetők programjának célja, hogy felidézzék azokat az időket, amikor a városrész több pontján is működtek kisebb-nagyobb piacok. 
Forrás: MiNap-archív/Mocsári László

Idén nyáron is számos közösségi programmal várja a Győri kapu lakóit és a városrészbe látogatókat az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület (ERKE) Kapuzörgető programja. Június 26-án, vagyis most szombaton például a Balázs Győző téren lesz bolhapiaccal és kézműves nappal, a sorban az ötödik. A programmal a száz évvel ezelőtti időket szeretnék felidézni, amikor a városrész több pontján is működtek kisebb-nagyobb piacok, a Szent Anna tér környékén például még halpiac is volt – írja közleményében az ERKE.

- Ezt a pezsgő piac életet, amely nyomokban még az 1980-as - ’90-es években is megtalálható volt a Tokaj kereskedőház környezetében, kívánták az itt élők újra átélni, és erre adnak nekik lehetőséget a Kapuzörgetők évente két-három alkalommal – teszik hozzá. 

Kiemelik, hogy a programot a hatályos járványügyi intézkedések mellett szervezik meg. 

„Hideg Imre játékmester, mint már több alkalommal korábban, ezúttal is kicsiknek és nagyoknak egyaránt játszóházzal kedveskedik a rendezvén teljes idején, 9 és 15 óra között. A piacon bemutatkoznak a Kapuzörgetők és szeretettel várják az egyéb Győri kapui közösségeket is. Velük lesz Dr. Rémiás Tibor miskolci történész is, aki múlt évben a Nyíregyházi Jósa András Múzeum igazgatójaként, a múzeumi szakma legnagyobb díját, a Wellmann Imre-díjat vehette át, és aki egy, a Győri kapura fókuszáló helytörténeti kutatásban erősíti a Kapuzörgetőket. De lesz még sok más érdekesség és meglepetés is vár a piacra kilátogatókra” – sorolja a programokat a kölemény.

A szervezők kérik, hogy a piacra és kézműves napra árusként jelentkezők írjanak a kapuzorgeto.vasar@gmail.com e-mail címre. Tárgy: "Bolhapiac". A levélben adják meg lakcímüket, telefonos elérhetőségüket és azt, hogy mit szeretnének árusítani. Telefonos jelentkezés a +36 30 618 5055 telefonszámon lehetséges. Jelentkezési határidő: péntek: 18:00 óra.
További részletek a program Facebook-eseményénél találhatók.


 

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!