Ugrás a tartalomra

Ismét újonnan ültetett fákat rongáltak meg

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. november 29. hétfő 11:09
Ezúttal az Avason, pontosabban a Nyíri Dániel utca és Szentgyörgy út közötti zöld területen, a múlt héten elültetett 70 db mezei juharból húztak ki tíz darabot. Közülük ötöt el is törtek az ismeretlen tettesek. Idén ez már a sokadik eset, hogy károkozással találkoznak a Városgazda munkatársai a helyszíni bejárások során.

Jelenleg is tart az őszi faültetési szezon, azonban hiába a sok új fa és cserje, sajnos nem maradnak érintetlenül - tudatja a Városháza közleménye. Többször szembesült már vele a Városgazda Nonprofit Kft. és a lakosság egyaránt, hogy a csemeték helyén üres gödrök, vagy eltört gallyak maradtak csak.

Itt egykoron egy újonnan ültetett fa állt; Fotók: magánarchívum

A mostani avasi farongálás során kitépett, de még menthető fákat visszaültették a cég munkatársai.

Ők korábban jelentős mennyiségű facsemetét ültettek el. Többek között tatár juharfákat a Toldi Miklós utcában, török mogyoró fákat az Iskola téren és erdei fenyőket a Szent András térnél lévő játszótéren. Mindemellett a Népkertben a Miskolc Holding 15 éves alapításának évfordulója alkalmából 15 ezüst hárs csemetét, valamint a Tátra-Torontáli utcán új fákat ültettek a társaság munkatársai.

A Városgazda Nonprofit Kft. ezúton is kéri a lakosságot, amennyiben a környezet- és természet elleni rongálást észlel, tegyen bejelentést a rendőrségnél vagy a Miskolci Önkormányzati Rendészetnél.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!