Ugrás a tartalomra

Januárban mobil irodában is lehet autópálya-matricát vásárolni

MTI
Utoljára módosítva
2021. január 07. csütörtök 15:07
Az év eleji e-matrica vásárlások gördülékenységének biztosítása érdekében az idén januárban a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) mobil ellenőrzési egységeinek irodáiban is lehet majd autópálya-matricákat vásárolni - közölte a szolgáltató csütörtökön.

Az e-matrica mobil értékesítési szolgáltatást a NÚSZ Zrt. január 8-án, pénteken indítja el a díjköteles szakaszok kijelölt pihenőhelyein. Az ezt követő értékesítési napokról a társaság a közösségi oldalain - Facebook, Instagram - tájékoztatja majd az utazóközönséget minden héten hétfőn, de telefonos ügyfélszolgálatokon is lehet erről tájékoztatást kérni.     

Ismertetik, hogy az időszaki szolgáltatás állandó helyszínei az M1-es autópálya mentén az igmándi és a lébényi, az M5-ös mentén a hetényi, az M7-es sztráda esetében a pákozdi és a sormási, az M30-asnál a hejőkeresztúri, az M35-ös mentén a mikepércsi, az M43-as autópálya esetében pedig a szegedi pihenők lesznek, minden esetben a Budapest felé vezető oldalon.

Az e-matrica mobil értékesítési napokat a társaság a forgalmi jellemzők és vásárlási szokások alapján jelölte ki. A várhatóan a hétről-hétre fokozódó vásárlási igényekhez igazodva először egy, majd kettő, az utolsó két hétben pedig három alkalommal. A mobil értékesítés minden alkalommal 8 és 14 óra között lesz elérhető - tájékoztatott a NÚSZ Zrt.

A 2020. évre érvényes éves országos és megyei e-matricák 2021. január 31-én éjfélig biztosítanak úthasználati jogosultságot. A 2021-re érvényes éves vignetták érvényességi ideje a vásárlás időpontjában kezdődik és 2022. január 31-ig tart - hívja fel a figyelmet a szolgáltató.

A NÚSZ Zrt. az autópálya-matricák online beszerzéséhez a saját, mobiltelefonra is optimalizált ematrica.nemzetiutdij.hu oldalát ajánlja, ahol kényelmi díj nélkül intézhető a vásárlás, és az azt igazoló bizonylatot, nyugtázó értesítést sem kell megőrizni az e-matrica érvényességének lejárta után két évig - írja a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. a közleményében.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!