Ugrás a tartalomra

Játékkal egybekötött fejlesztés – játszópark a Tüskevárnak

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 21. csütörtök 16:39
Tökéletes eszközöket sikerült beszerezni a Tüskevár Óvoda udvarára. Az új játszópark kiemelten fontos az idejáró gyerekek életében, akik közül többen autizmussal élők vagy hiperaktívak.

A Tüskevár ovisai műsorral mondtak köszönetet támogatóiknak. Közösségi összefogás révén lett egy egészen új játszóparkja az ovinak.

- A mi életünkben sorsdöntő ez az alakalom, mert az óvoda ötven éves történetében nem történt még ilyen beruházás, amelyben az udvaron ilyen speciális eszköz segítségével játszhatnak a gyerekek. Ez egy közel hárommillió forintos beruházás – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak Boryné Rhúz Anna, a Szeresd még jobban Értelmi Fogyatékos Óvodások Alapítvány elnöke.

A játszópark kialakítását sokan támogatták. Például Az Első Miskolci Lions Club is. A szervezet minden évben segít az óvodásoknak.

- Mindig figyeljük azt, hogy mikor milyen dologra van igény, pláne itt, speciális igények kerülhetnek elő. Mi mindig csak figyelünk és a lehetőségeinkhez képest a rendelkezésükre állunk – mondta Falucskai Attila, az Eső Miskolci Lions Club tagja.

A miskolci oroszlánok mellett szülők is segítettek, de támogatta a fejlesztést a miskolci tankerület és egy kanadai egyesület is. Az óvodában közel ötven sérült gyerekkel foglalkoznak. A középsúlyos értelmi fogyatékos gyerekek mellett egyre több az autista gyermek is.

- A mozgás a lételemük, tehát ahhoz, hogy mi egy icipicit le tudjunk ülni velük, ahhoz ki kell idézőjelben tombolni is magukat, és nagyon nagy segítség lesz ez így, hogy ide ki tudunk jönni, és olyan típusú fejlesztést tudunk majd végezni, ami nagyon nagy hasznukra fog válni – mondta  Molnárné Szalai Zita, a Tüskevár Tagóvoda óvodavezetője.

A régi játékokat tavaly szerelték le, mert elavultak lettek, nem feleltek meg a biztonsági előírásoknak. Azóta nem volt játszóparkjuk a kicsiknek.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!