Ugrás a tartalomra

Játékmackók árverezésével segíti a Miskolci Nemzetit „Mackó Mama”

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. november 25. péntek 17:47
Arnóczki Istvánné gyűjteményének válogatott darabjait lehet majd megvásárolni december 3-án a Miskolci Nemzeti Színház aulájában. Az akcióval Mackó Mama segíteni szeretné a nehéz helyzetbe kerülő teátrumot abban, hogy ne elljen bezárnia januárban és februárban sem.
Fotó: MiNap-archív/Mocsári László

Nem mindennapi akciónak ad otthont december 3-án a Miskolci Nemzeti Színház, melynek ráadásul az intézmény egyben kedvezményezettje is. A teátrum közleményéből kiderül Arnóczki Istvánné, vagy Mackó Mama a közelmúltban azzal a szándékkal kereste meg Béres Attila direktort, hogy segíteni szeretne nekik abban, hogy a színháznak ne kelljen bezárnia az elszabadult rezsiköltségek miatt.

A segítségnyújtás hogyanja pedig kézenfekvő volt: világrekorder mackógyűjteményének tagjai közül jó néhánynak „új barátokat keres,” a bevételt pedig a színház javára ajánlja fel – írják.

Így december 3-án, szombaton reggel tíz és délután kettő óra között mindenkit szeretettel várnak a Miskolci Nemzeti Színház Nagyszínházának földszinti előcsarnokába, ahol Guiness-rekordot döntött játék mackókat tudnak majd vásárolni, többféle értékben.

Ezen kívül még több mackót árverésre is bocsátanak. Rájuk a Miskolci Nemzeti Színház hivatalos Facebook-oldalán lehet rájuk licitálni november 28. és december 2. között az ehhez kapcsolódó bejegyzésben. Minden maci tízezer forintról indul, a licitlépcső pedig ezer forint lesz. A legtöbbet ajánló licitelők a jótékonysági mackóvásáron fizethetik ki és vehetik át a játék macikat – áll a közleményben.

No, de kicsoda Mackó Mama?
Valószínűleg Miskolcon és környékén, de talán az országban sem sokaknak kell bemutatni Arnóczki Istvánnét, vagyis Mackó Mamát. Ő a 20.367 darab plüssmackót számláló gyűjteményével 2019-ben hivatalosan is GUINNESS-világrekordot döntött. Az évek során gyűjtött játék mackókkal már rengeteg helyen találkozhattak, az ország számos pontján rendeztek kiállítást az elképesztő gyűjteményből, Miskolcon jelenleg a Szinvapark bevásárlóközpont ad otthont a gyűjtemény egy részének, melyet bárki megtekinthet.
 

További hírek

Olvasnivaló