Ugrás a tartalomra

Játékosan a közlekedésről

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2020. augusztus 01. szombat 19:18
A perecesi táborban nyaraló fiataloknak tartottak szemléletformáló programot pénteken.
Végh Csaba képgalériája!

A Kulturált Közlekedésért Alapítvány több éve működteti „Tudj többet, élj jobban…” szemléletformáló oktató programját, amelynek keretében iskolákban, nyári táborokban és rendezvényeken is igyekeznek felhívni a figyelmet a közlekedés veszélyeire. De a résztvevők tanulhatnak a bűnmegelőzésről és megismerkedhetnek az elsősegély-nyújtás alapjaival is. A cél a megelőzés, amit játékos formában szeretnének tudatosítani a gyerekekben.

Az alapítvány munkatársai pénteken Miskolcra érkeztek, a perecesi táborban lévő gyerekeket vonták be a programjukba.

Filei Henriett, az alapítvány ügyvezetője a Miskolc Televízió Híradójának elmondta, játékos formában adják át az információkat, hogy minél könnyebben elsajátíthassák azokat. – A felelős állattartást például egy kutyussal mutatjuk be a gyerekeknek, a kreszparkunkban pedig a közlekedési lámpákkal és a táblákkal ismerkedhetnek meg. Tapasztalataink szerint a fiatalok nagyon fogékonyak ezekre.

Augusztus elejéig

A tanév végét követően ebben az esztendőben is benépesült a Perecesi Nyári Napközis Tábor. Ebben az esztendőben is három kéthetes turnust indítottak. A sikerhez a rendőrség, a honvédség, a katasztrófavédelem, a drogambulancia és a miskolci szimfonikusok programokkal, a DVTK pedig különféle sporteszközökkel járult hozzá. A tábor augusztus 7-én zár.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!