Ugrás a tartalomra

Jelen-Lét Konferencia – 17 évig az iskolában

minap.hu/Miskolc Tv
Utoljára módosítva
2019. november 19. kedd 14:28
Szakmai konferenciát tartottak kedden, az Avasi Gimnáziumban, a súlyosan, halmozottan fogyatékos gyerekekkel és felnőttekkel foglalkozó szakemberek és a társterületek szakemberei számára.
Fotók: Parai Roland

A tankerület 2018 januárban az Európai Szociális Alap forrásaiból 500 millió forint támogatásban részesült. A projekt legfontosabb célja a súlyosan, halmozottan fogyatékos gyermekeket ellátó intézmények szakmai fejlesztésének támogatása, a családok kompetenciáinak erősítése, a társadalmi elfogadás elősegítése. A pályázaton belül már számos programelem megvalósult.

Különösen nagy sikere volt a „Kalandra fel!” tábornak, amely a súlyosan-halmozottan fogyatékos gyermekeknek nyújtott élménydús programokat. Ehhez kapcsolódóan Miskolc önkormányzatával együttműködve valósultak meg a „Hahó! Hajó!” akciónapok is, amelyek a belvárosi Szinva teraszon teremtettek alkalmat a súlyosan, halmozottan fogyatékos gyermekek és családjaik megismerésére.

László István, a Miskolci Tankerületi Központ igazgatója kiemelte, arra törekszenek, hogy kimozdítsák ezeket a gyerekeket a saját közegükből. – Élményt szeretnénk nekik nyújtani – hangsúlyozta a tankerületi igazgató.

A Jelen-Lét Konferencia – 17 évig az iskolában a szakterület leghíresebb szaktekintélyeit szólaltatta meg, a szakmai irányelvektől a gyakorlati megvalósulásig mutatta be a legfontosabb újításokat, lehetőségeket, eredményeket. A szakmai kérdésfeltevések, útkeresések mellett alkalmat teremtett a súlyosan, halmozottan fogyatékos emberek életébe való betekintésre.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!