Ugrás a tartalomra

Jó a Jókain! – közbiztonsági napot tartottak a lakótelepen

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 02. hétfő 19:13
„Jó a Jókain!" közbiztonsági napot tartottak szombaton, a Jókai lakótelepen, a Malom mellett. A közbiztonsági napon kitelepült a MIÖR, és a Magyar Honvédség is. A Háromkő Egyesület a Miskolc Megyei Jogú Város által meghirdetett TOP 6.9.2 “Helyi identitás és kohézió erősítése" pályázat keretein belül valósítja meg közösségépítő programjait a Jókai lakótelepen, egy három éven át tartó programsorozat keretében.
Juhász Ákos képgalériája!

Toborzási céllal érkezett a Magyar Honvédség a Jókai lakótelep családi napjára, melynek ezúttal a közbiztonság állt a középpontjában. 2001 óta működik a Miskolci Toborzó Iroda, azóta folyamatos a toborzás megyénkben – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak Nagy Géza őrnagy, a Miskolci Toborzó Iroda irodavezetője. – A területvédelmi tartalékos toborzást 2017-ben kezdtük, és országos szinten harmadik helyezett ebben Borsod. Augusztus végén kötöttük meg a négyszázadik szerződést – emelte ki.

– A közbiztonsági nap révén közelebb tudjuk hozni a rendészetet a miskolciakhoz – mondta Szabó Csaba László, a Miskolci Önkormányzati Rendészet szolgálatvezetője. Mint mondta, a lakók megismerhetik őket és a működésüket. Két kutyás szolgálattal vonultak ki a Jókai lakótelep családi napjára, akik bemutatót is tartottak.

Ez egy civil szervezésű program, amit egy helyi lakótelepi egyesület álmodott meg. Ezúttal egy kicsit a retro jegyében telt ez a családi nap: megjelentek régi gyerekjátékok, a felnőttek számára pedig a retro zenék. – Szeptemberben lesznek még szabadtéri programok a Jókai lakótelepen – emelte ki Kiss János alpolgármester. Mint mondta, a program célja, hogy ne csak az újságban olvassák a miskolciak, mennyire fejlődik a város közbiztonsága, hanem lássák is, kik azok, akiknek ezt a biztonsági fejlődést köszönhetik.

További hírek

Olvasnivaló