Ugrás a tartalomra

Jön a „hangostérkép"

hirado.hu
Utoljára módosítva
2019. november 14. csütörtök 17:28
Hamarosan a magyar felhasználók számára is elérhető lesz a Google Térkép új funkciója, amely ötven idegen nyelven mondja ki a keresett helységnevet vagy címet a külföldi utazások során – írja sajtóközleményében a Google.

Külföldi utazások alkalmával könnyen előfordulhat, hogy nehézségekbe ütközünk a tájékozódás során. Sokaknak ismerős lehet például az a szituáció, amikor a taxisofőrnek szeretnék megadni az úticéljukat, vagy gyalogosoktól akarnak útbaigazítást kérni, de nem beszélik a nyelvet.

Ezekre a helyzetekre nyújt segítséget mostantól a Google, ami közelebb hozza egymáshoz a Google Fordítót és a Google Térképet:

egy új fordító funkciót adott a Térképhez, amelynek segítségével elkerülhetők az ilyen, és ehhez hasonló stresszes szituációk, hiszen a telefon kimondja a felhasználók helyett a keresett úti cél nevét a kért idegen nyelven.

Ehhez csak a kiválasztott hely vagy úti cél mellett található új kihangosító gombot kell megnyomni, ami hangosan elmondja azt az adott nyelven. Ha pedig beszélgetni is szeretnénk, a Térkép egy lépésben átirányít minket a Google Fordító alkalmazásba.

Az úgynevezett text-to-speech technológia automatikusan felismeri a telefon nyelvi beállításait, és ez alapján meghatározza, hogy mely helyeken lehet szükség fordításra. Például, ha a telefonon alapbeállításként a magyar nyelvet használva egy Tokióban található helyre keres rá a felhasználó, a találat mellett látni fogja a kihangosító gombot is, amely valós idejű fordítást ad a keresett úti cél nevére.

Az új funkciót – amely jelenleg 50 nyelvet támogat – folyamatosan vezetik be novemberben, és az elérhető nyelvek száma a későbbiekben tovább bővül majd. A Google Térkép letölthető a Play Áruházból és az App Store-ból.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!