Ugrás a tartalomra

Jubilál a Barátság Maraton

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 17. vasárnap 17:00
Sokan csak a belváros részleges lezárása miatt figyeltek fel a rangos futóversenyre, amit idén Miskolcon rendeztek meg.
Juhász Ákos képgalériája

A 20 éves Barátság Maratont 2001-ben civil kezdeményezésre indították. A több távon meghirdetett futóverseny október 17-én, vasárnap 6.30-kor startolt és 16.00 órára tervezik a lefújást. A sporteseményt néhány évvel ezelőtt invitálta az önkormányzat Miskolc központjába, azt megelőzően az egyetemvárosban volt a versenyközpont.

A Veres Pál, Miskolc polgármesterének fővédnökségével, a városi önkormányzat támogatásával megrendezett utcai futófesztivál idén is több utcát érint a belvárosban, melyeket a fenti idősávban lezártak a gépjármű-forgalom elől. A Görgey Artúr – Corvin – Vörösmarty – Uitz Béla – Toronyalja – Petőfi Sándor – Dayka Gábor utcák – Városház tér – Déryné – Serbu Adolf utcák – Hősök tere – Horváth Lajos utca – Szentpáli – Corvin – Dankó Pista. – Szilágyi Dezső utca (járda) – Budai József. – Görgey Artúr utca – Sportcsarnok útvonalak és állomások által meghatározott szakaszokat zárták el az autók elő. A gyalogosok közlekedése, áthaladása ugyanezeken a területeken biztosított.

A forgalmi korlátozások a Miskolc Városi Közlekedési Zrt., továbbá az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. („Volán”) buszjáratainak az útvonalát is érintik, ezekről a változásokról az MVK és az ÉMKK tájékoztatta az utazóközönséget. A maraton befejezését követően, délután 5 órától kapcsolják vissza az érintett kereszteződésekben az addig, a nap folyamán sárgán villogó közlekedési lámpákat. A Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány és a Marathon Club közös rendezvényét négy egyéni távon (minimaraton, kismaraton, félmaraton, maraton) tartják meg, de szerveztek félmaratoni váltót, valamint két gyermekfutamot is. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!