Ugrás a tartalomra

Kedden nyitnak a hulladékudvarok

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. április 02. péntek 13:37
Veres Pál Miskolc polgármestere kérésére, a pandémiás szabályok maradéktalan betartása mellett ismét megnyitnak a MiReHu Nonprofit Kft. által üzemeltetett miskolci hulladékudvarok: a nyitás napja április 6-a, a húsvét utáni kedd - tájékoztatott a polgármesteri hivatal sajtóosztálya.

Miskolc  önkormányzata mind a lakosság felől, mind az önkormányzati képviselőktől több jelzést kapott, hogy szükséges lenne a hulladékudvarok újranyitása.

A lakosság számára közvetlen hulladékelhelyezési lehetőséget nyújtó telepeket a járványhelyzet kitörése, a vészhelyzet meghirdetése nyomán (sok más szolgáltatáshoz hasonlóan) az elmúlt időszakban többször kellett bezárni, a fertőzésveszély megelőzése érdekében. Keddtől ismét visszatér a hagyományosan megszokott nyitvatartási rend a József Attila utcai, a Lórántffy utcai és a Bogáncs utcai hulladékudvar tekintetében is.

A MiReHu Nonprofit Kft. közleményében pontosan felsorolja a kifejezetten a járványhelyzet idejére bevezetett szabályokat:

a hulladékudvarokban egyidejűleg kizárólag egy személy tartózkodhat. A szájat és orrot eltakaró maszk használata kötelező.
a beszállított hulladék pakolásáról és annak a hulladékudvarban történő elhelyezéséről minden ingatlanhasználónak magának kell gondoskodnia, ehhez segítséget (jelen helyzetben) nem tud biztosítani a MiReHu Nonprofit Kft.
valamennyi szükséges adat felvételét szóban történő bediktálással végzik a telepek munkatársai, mellőzve a személyes iratok, okmányok átadással történő bemutatásának előírását. A 1,5 m távolságot az ügyintézés során be kell tartani.
az ingatlanhasználók a várakozás ideje alatt kötelesek a gépjárművükben tartózkodni. Az ügyfelek a hulladékudvar területén tartózkodás időtartama alatt csak olyan távolságra és annyi időre hagyhatják el a járművüket, ami a hulladék lepakolásához szükséges.
 
Ezen kívül természetesen minden olyan szabály betartására kérik az ingatlanhasználókat, amelyeket a kormány aktuális döntései vagy adott esetben az illetékes önkormányzatok által meghatározott normák előírnak a pandémiás helyzet megfékezése érdekében.

Fontos emlékeztetni az ügyfeleket, hogy a fentiek következtében a hulladékudvarokba történő belépés ideje meghosszabbodhat az egyébként megszokotthoz képest. Az üzemeltető kéri az ügyfelek türelmét az ügyintézés során. Egyúttal felhívják a figyelmet arra, hogy a hulladékudvarok személyzete nem tud az ügyfelek számára védőeszközt és fertőtlenítőszert biztosítani, ezekről saját védelmük érdekében maguk gondoskodjanak.

 
 

További hírek

Olvasnivaló