Ugrás a tartalomra

Képekkel idézik fel a Színészmúzeum első negyedszázadát

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. január 17. hétfő 10:15
A különleges fotók, pillanatképek a Thália-ház korábbi és jelenlegi dolgozóinak, kiállításainak, eseményeinek állítanak örök emléket.

Jubileumi tárlat a Színészmúzeumban | Horváth Csongor képgalériája

A miskolci Színészmúzem elmúlt huszonöt évét idézi meg az a kiállítás, melyet pénteken délután nyitottak meg a Herman Ottó Múzeum részeként működő létesítményben. A „Képek a Színészmúzeum jubileumi albumából” című tárlat százhuszonhét fotón mutatja be a Thália-ház elmúlt éveit. Mikita Gábor, színháztörténész, muzeológus a megnyitón elmondta, a Thália 25 programsorozatot éppen egy évvel ezelőtt indították el, akkor a járványhelyzet miatt még online.

- A jubileumot most ahogy kezdtük, úgy zárjuk: egy fotókiállítással, de most már élünk a lehetőséggel, hogy élőben, személyesen is jelen legyünk azon, hiszen bármennyire szeretjük az online világot, ezek a falak bizonyára sokunknak kedvesebbek annál – jelentette ki.

A színháztörténész muzeológus végül köszönetet mondott Mészáros Viktóriának, a múzeum fotográfusának és Dobos Klárának, aki eddig a legtöbb fotót készítette a Thália-házról és rendezvényeiről. Mint mondta, nélkülük nem jöhetett volna létre ilyen magas színvonalú kiállítás.

Kónya Ábel, a Miskolci Galéria tagintézmény-vezetője végül méltatta a Színészmúzeum múltját, és jelenét, mint kiemelte, a létesítmény sikeres működésének kulcsa az a kiemelkedően erős közösség – dolgozók és közönség – akik folyamatosan figyelemmel kísérik az ott folyó munkát, kiállításokat, programokat, rendezvényeket.

A jubileumi tárlat május 1-jéig tekinthető meg.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!