Ugrás a tartalomra

Kerekasztal-beszélgetés az Avasról

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. június 07. hétfő 13:23
A programon az Avas fejlesztésével kapcsolatos stratégiai kérdésekről lesz szó. 
Fotó: Juhász Ákos

Az Avas északi oldalával, valamint az Avastető fejlesztésével kapcsolatos stratégiai kérdésekről tart vitaindító előadást Szunyogh László, Miskolc főépítésze június 7-én, hétfőn délután négy órától a Művészetek Háza emeletén található, Aművész Klubkávézóban. 

A Miskolciak az Avasért Alapítvánnyal közös szervezésben létrejövő programon olyan kérdésekre keresik a választ mint:  Működik-e, jól működik-e, kell-e, és ha igen, hogyan működjön másként az Avas? Mik a legfőbb hasznosítási célok? Mik a legfőbb akadályai a jó működésnek? Mit tehetünk annak érdekében, hogy jól működjön a terület? Mik a helyes arányok a különböző hasznosítási célok között? Biztosítható-e a lakhatás a területen? Ha igen, akkor azt milyen feltételekkel lehetséges? Szükséges-e nagyobb jelenlétet biztosító beruházás a területen?

A témában szakmai hozzászólóként jelen lesz Rudolf Mihály (építész), Puskás Péter (építész), Taba Benő (építész), Viszlai József (építész), dr. Szolyák Péter (a Herman Ottó Múzeum igazgatója), dr. Hajdú László (ingatlanfejlesztő), Báthory Csongor (borász), Darázs Richárd (az Észak-Keleti Átjáró Egyesület elnöke), Czifrusz Natália (Miskolc főkertésze) és Fedor Vilmos (író).  

A programon a helyszínen védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára – korlátozott létszámban – az épületen belül is biztosítanak férőhelyeket, de a rendezvény megtekinthető lesz a kávéház teraszáról és online formában is közvetítik. A csatlakozáshoz szükséges link az kerekasztal-beszélgetést megelőző napon, elektronikus úton kerül megküldésre valamennyi címzett részére.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!