Ugrás a tartalomra

Két vádlottat is életfogytig tartó szabadságvesztésre ítéltek

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 28. péntek 13:43
„A vádlottak különösen kegyetlen módszerrel, a barátnője előtt végezték ki a sértettet” – hangzott el a Miskolci Törvényszéken a dövényi emberölési ügyként ismertté vált büntetőper ítélethirdetésén.

A négy vádlott és a sértett jól ismerték egymást, 2018. február 4-én együtt szórakoztak Dövényben, a helyi kocsmában. Az este folyamán a sértett és a vádlottak többször összevesztek, azonban a kocsma bezárása után is együtt folytatták az italozást. Két vádlott férfi és a sértett között elmérgesedett a vita, a vádlottak elhatározták, hogy megölik a sértettet.

Egyikük élettársa hazament, majd az autójában késsel, bicskával és karddal tért vissza. Időközben a helyszínre érkezett a sértett férfi barátnője is, aki kérlelte élettársát, hogy menjenek haza, azonban a férfi nem hallgatott rá, továbbra is a vádlottak társaságában maradt. 23 óra körül valamennyien beültek egyikük autójába azzal, hogy a közeli településre mennek. A hátsó ülésen a sértett a két férfi vádlott között ült, akik közül az egyik indulás után közölte a sértettekkel, hogy „Most meghaltok mind a ketten.”, majd előkerültek a kések.

A sértettek kérték, hogy engedjék el őket, válaszul az többször megszúrta, megvágta egyiküket, miközben kijelentette: „Most vágtam el a nyakát!”. Putnokra érve egy házhoz mentek, aminek pincéjébe vonszolták a még életben lévő sértettet és annak barátnőjét. Ott aztán egyikük a magukkal hozott karddal és késsel többször megvágta, megszúrta a sértettet, a barátnőjét pedig megöléssel fenyegették és arra kényszerítették, hogy végignézze élettársa kivégzését. Fenyegetésüknek nyomatékot adva combon szúrták a rémült nőt.

A halottat szőnyegbe csavarták, betették az autóba, majd hozzáláttak a nyomok eltüntetéséhez: a véres ruhákat, a cselekmény során használt bicskát és a sértett telefonját elégették, a vérnyomokat feltakarították, majd a sértett holttestét visszavitték Dövényre, ahol egy emésztő gödörbe dobták. A sértett sebesült barátnőjét egy napon át fogva tartották, fenyegették, megtiltották, hogy az esetről bárkinek beszéljen. Másnap a nő bejelentést tett a rendőrségen.

A törvényszék tíz hónap alatt tizenhét tárgyalást tartott az ügyben, számos tanút és szakértőt hallgatott meg. A sértett nőt távmeghallgatással kérdezték ki, majd megszületett az ítélet. A bíróság kettejüket életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte, így egyikük legkorábban 35 év, másikuk pedig 25 év múlva szabadulhat a fegyházból. Egy másik vádlottat szintén 25 év szabadságvesztésre ítélt, a negyedik személyt pedig négy évre ítélte.

Az ítélet ellen a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be. A másodfokú eljárás a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik, mely idejére az emberölésben bűnösnek kimondott vádlottak letartóztatásban maradnak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!