Ugrás a tartalomra

Kezdődik a jegyértékesítés José Carreras miskolci koncertjére

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 19. szerda 10:23
Operaünnepre készül a miskolci Bartók Plusz Operafesztivál: a karrierjének ötvenedik évfordulóját idén ünneplő sztár, José Carreras hangversenyére.
José Carreras (Fotó: rtv.slo)

José Carreras fél évszázados művészi életútján bejárta a világ legnevesebb operaházait és fesztiváljait 65 operát felölelő repertoárjával. Pályája első főszerepét a spanyol operaszínpad legünnepeltebb szopránja, Montserrat Caballé oldalán kapta. A „halk hangok sztárjának” nevezik, hangszínét a legendás Carusóéhoz hasonlítják. 
Amiről mindenki ismeri José Carrerast, az a Három Tenor formáció, amelynek ő volt az ötletgazdája. 1990-ben a három hihetetlenül tehetséges, futballrajongó tenor a római futball világbajnokság döntőjén bebizonyította, hogy az opera úgyanúgy érdekli a közönséget, mint a foci.  

José Carreras Plácido Domingóval és Luciano Pavarottival meghódította a világot az opera számára. Csak az első közös hangfelvételükből készült lemezből több mint 13 millió talált gazdára, amivel felállították minden idők klasszikuszenei lemezeladási rekordját. 

Előadásaikban az opera nem elitista stílusként jelent meg, hanem a műfaj lényegére koncentráltak: a széles közönségréteget megszólító, szenvedélyes érzelmeket közvetítő művekre. 

José Carreras legkedvesebb zeneszerzője Verdi, de szívesen énekel örökzöld slágereket, érzelmes dalokat is. Így tesz majd június 12-én a Miskolci Jégcsarnokban is, ahol kísérője Martina Zadro, napjaink egyik vezető horvát-szlovén szopránja lesz, aki szuggesztív színpadi személyiségével meghódította a nemzetközi zenei világot Európától, Japánon át Dél-Amerikáig. José Carreras-szal nem először énekel együtt, 2016-ban és 2019-ben is ő kísérte Carrerast világkörüli turnéin Pulában, Grazban, Ljubljanában.
 
A miskolci koncert azért is kivételes, mert az operaszínpadoktól mára visszavonult művész már csak különleges alkalmakon áll színpadra, hogy szenvedélyes, érzelmes stílusával újabb közönségréteget hódítson meg az énekelt zene és az opera számára. 

Jegyvásárlás 2020. február 20-tól online a Bartók Plusz Operafesztivál honlapján keresztül és a Miskolci Nemzeti Színház jegypénztárában.
Jegyárak: 30 000 / 23 000 / 17 000 / 12 000 Ft
Miskolc kártyával rendelkező nézőink 20% kedvezménnyel vásárolhatnak 3. és 4. árkategóriájú jegyeket (csak jegyirodában történő vásárlás esetén)!
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok