Ugrás a tartalomra

Kibertámadás indult a magyar kormányzati oldalak ellen

MTI
Utoljára módosítva
2021. február 19. péntek 14:39
Orbán Viktor miniszterelnök konzultációval kapcsolatos pénteki bejelentését követően összehangolt kibertámadás indult a kormányzati oldalak ellen - közölte a kormany.hu pénteken.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára arról tájékoztatott, hogy a támadás érinti az oltási regisztrációnak és a konzultációnak otthon adó oldalt, a koronavírusról szóló tájékoztató oldalt, valamint a kormany.hu portált is.

Az államtitkár közölte: a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. munkatársai megtették a szükséges informatikai lépéseket. Ezzel összefüggésben az említett oldalak egyes helyekről átmenetileg korlátozottan voltak elérhetők.

A NISZ szakemberei dolgoznak a támadásokhoz tartozó IP-címek beazonosításán, és a gyors vizsgálatok lefolytatása után haladéktalanul büntetőfeljelentést tesznek - olvasható a kormany.hu oldalon.

Legutóbb január 26-án közölte a kormany.hu, hogy összehangolt kibertámadás-sorozat ért több magyar kormányzati portált, fennakadást okozva egyes honlapok működésében. Akkor azt közölték: a több napon át tartó támadások többnyire külföldi IP-címekről érkeztek, első számú célpontjaik a kormányzati és közigazgatási ügyintézési portálok voltak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!