Ugrás a tartalomra

Kicsik, nagyok együtt futottak a Barátság Maratonon

minap.hu/Miskolc TV
Utoljára módosítva
2019. szeptember 24. kedd 10:13
A legkisebbektől a legnagyobbakig, több mint nyolcszázan vettek részt a 18. Barátság Maraton futóversenyen.

Népkerti központtal, ezúttal is Miskolc belvárosát érintette a családias rendezvény, ahol profik és szabadidős sportolók rótták a kilométereket, napsütéses, tökéletes időben. Elsöprő lendülettel kezdődött a Miskolc belvárosában rendezett utcai futófesztivál, legelőször ugyanis a gyermekfutamok bűbájos résztvevői, a biztonságot adó szülői jelenlét mellett teljesítették a 600 méteres, ovis-kisiskolás mini versengést.

A már picit nagyobbak, egy kicsit nagyobb tempóban és egy kicsit nagyobb, 1,8 km-es távot teljesítettek és örvendetes volt látni azt is, hogy évről-évre egyre több jövő bajnoka futja végig, a számukra kijelölt gyermektávot.

A verseny védnöke, Miskolc város jegyzője és még több száz érdeklődő közös visszaszámlálása után pedig már a kis és fél-maratoni, valamint a váltó verseny résztvevői vágtak a majdnem 5 és fél km-es körökből álló választott távnak, a 18. Barátság Maraton futófesztiválon.

Végh Csaba képgalériája.

- A Barátság Maraton Miskolcon nagykorúvá vált 2019-ben és nagy örömünkre szolgál, hogy az évek alatt, minden esztendőben folyamatosan több száz, több ezer versenyző, illetve futó indul el ezen a versenyen és nagy öröm számunkra az is, hogy generációk együtt futnak – nyilatkozta Alakszai Zoltán, Miskolc jegyzője.

A legfelkészültebb futók által választott király kategória, vagyis a leghosszabb versenytáv, a maraton embert próbáló teljesítésére is szép számban vállalkoztak futók, akik közül az immár a DVTK színeiben versenyző Tugyi Levente rögtön az élre állt és megnyerte 42.2 km-es Homonnai László emlékszámot.

További hírek

Olvasnivaló