Ugrás a tartalomra

Kiszállításra, elvitelre állnak át a vendéglátósok

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 17. kedd 14:39
A forgalom visszaesése és az új nyitvatartási szabályok rugalmas változásokra kényszerítik az éttermeket is.
étterem
Kiszállításra készen. (Fotó: Mocsári László)

A koronavírus-járvány miatt hétfőn kihirdetett kormányrendelet értelmében az élelmiszerboltokon, a drogériákon és a patikákon kívül mindenkinek be kell zárnia délután három órakor. Ez a kávézókat és az éttermeket is súlyosan érinti. A legtöbb helyen átállnak az elvitelre kínált ételekre és a kiszállításra.

Így tett a Leves Gasztroműhely is, és már érezhetően megszaporodott a telefonos rendelések száma. A vendégtér teljesen üres, csak a konyha működik, ahol sorra készülnek a kiszállításra váró tételek. „Az üzletet bezártuk, helyben fogyasztás nem lesz, átállunk kiszállításra, természetesen egy szűkített étlappal - magyarázta Bárczi Tamás, a Leves Gasztroműhely társtulajdonosa. - Kisebb létszámmal dolgozunk, a nyitvatartás is csökken. Így a dolgozóknak kevesebb munkaórájuk, ezáltal kisebb fizetésük lesz, de ez szükséges ahhoz, hogy átvészeljük ezt a pár hónapot."

Tapolcán sem rakták már ki a teraszra az asztalokat. A Kis Anna Halászkertben egyetlen pár ebédelt napközben. Az üzletvezető szerint a korábbi években, márciusban már minden nap tele volt az étterem. „Már a múlt hét közepétől érezhetően visszaesett a forgalom - árulta el Vantal Gábor, a Kis Anna Halászkert KKT. ügyvezetője. - Köztudott, hogy Miskolctapolca döntően a turista vendégekből él. Itt nálunk is döntően a turisták jelentek meg, de ők elmaradtak, most döntően helyi vendégeink vannak.”

Az étterem három óráig nyitva tart, amíg más rendelkezés nem születik a járvány miatt. Ők kiszállításban nem gondolkoznak, de a rendeléseket felveszik, és elvitelre elkészítik az ételeket.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!