Ugrás a tartalomra

Kitört a VAKÁCIÓ! Elballagtak az általánosból

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2021. június 16. szerda 12:43
Lezárult a 2020-21-es tanév az általános és középiskolákban. Ezzel pedig elkezdődött a csaknem két és fél hónapos nyári vakáció. Utolsó napon tanítás már egyik intézményben sem volt. Néhány iskolában játékkal, míg máshol kirándulással telt az idő. Az általános iskolákban pedig a hagyományos ballagási ünnepséget is megtartották, igaz, kicsit másképp, mint máskor.

A Lévay József Református Gimnáziumban még volt lehetőség a felhőtlen kikapcsolódásra együtt az utolsó napon. Az iskola ezt a napot egyfajta sport-, egészség-, és gyereknapként szervezte meg a diákok számára. Sipos Tamás Norbert nevelési igazgatóhelyettes elmondta, egy kicsit vissza is tekintenek az év elejére. – Terveztük, hogy újra megnézzük a kampánytáncokat, amik a diákigazgató-választásra készültek. A tízedik évfolyam összeméri erejét, hogy előretekintsünk a következő évre is. Tanár-diák meccsek, közös tánc, végül záró imádság zárja a mai napot – mondta. 

Az intézmény felejthetetlenné akarta tenni az utolsó napot a diákoknak, akik az év folyamán számos programlehetőségtől estek el a pandémia miatt. Kádas Zétény József idei diákigazgató szerint kifejezetten különleges volt ez a tanév. – Nem megszokott munkarend szerint dolgoztunk, az év háromnegyedét online oktatásban vittük végig, ami nagyon megrázó volt számomra, hiszen nagyon szeretek a barátaimmal lenni, kollégista is vagyok. Úgy gondolom, a Lévay ezt az évet elég jól tudta kivitelezni, profin oktatott. Más iskolákból sok barátom azt tapasztalta, hogy ott nem nagyon vették komolyan, nem nagyon tanultak.

A csapatszellem és összetartás az osztálytársak között és az egész iskolán belül is él. A Lévay József Református Gimnázium végzősei a legtöbb középiskolához hasonlóan május elején online ballagtak el. 

A Miskolci Tankerületi Központ intézményeiben kilencszázan fejezték be az általános iskolát. Nekik több részletben tartották meg a ballagásokat. Egy-egy osztály külön időpontban gyűlt össze főleg szabadtéren, és kapott útravalót az igazgatóktól. 

A Gyarmati Sport Általános Iskolában kedden ötven tanuló ballagott el. Az udvaron tartott ünnepségen a fiatalok szeretteiknek is köszönetet mondhattak az elmúlt nyolc évért. Kegyes Jenő intézményvezető szerint nagyon várták tanárok és gyerekek egyaránt az életszakaszt lezáró eseményt. – Sokáig kétséges volt, hogy lesz-e majd tanév végén ballagás, avagy nem, de hála istennek úgy alakultak a járványügyi adatok, hogy engedélyezték – mondta.
A tantermekbe már a napokban kikerült a szokásos felirat, annak jelzéseként, hogy megkezdődött a két és félhónapos vakáció. A nyári pihenőidő után a gyerekek legközelebb szeptember elsején, szerdán ülnek majd vissza az iskolapadba.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!