Ugrás a tartalomra

Komlóstetőtől Miskolctapolcáig – folytatódott a választókerületi bejárás

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2021. június 14. hétfő 16:40
Leomló támfal Bükkszentlászlón, óvodafelújítás és parkolóhely-hiány Komlóstetőn, illetve tervezés alatt álló fejlesztések Miskolctapolcán – folytatódott a választókerületek polgármesteri bejárása. A 15-ösben elért eredményeket és problémákat Gazdusné Pankucsi Katalin önkormányzati képviselő mutatta meg Veres Pál polgármesternek hétfőn.

Bükkszentlászlón kezdődött a hét első választókerületi bejárása. A terület 2014-ben került Gazdusné Pankucsi Katalin önkormányzati képviselőhöz. A településen visszatérő problémát jelent, hogy a lezúduló csapadék kimossa a partfalat, ami többször le is szakadt már. A rendbetétele rengeteg munkát igényel. Az egyik ilyen eset után, a temetőhöz vezető utat is ujjá kellett építeni, amire aztán aszfalt is került.

A körzetbejárás Komlóstetőn folytatódott. A Szeder úti Tagóvoda még 2017-ben nyert egy pályázaton, a felújítás hamarosan elkezdődhet. Gazdusné Pankucsi Katalin (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő stábunknak elmondta, nemcsak felújításról, hanem bővítésről is szó van.

– A fűtés korszerűsítése mellett bővülnek a férőhelyek, egy csoportszobával lesz több a hely az intézményben. És még egy tornatermet is kap az óvoda – sorolta.

Komlóstető kertvárosi és lakótelepi városrész is egyben, így – sok más miskolci városrészhez hasonlóan – gond van a parkolási lehetőségekkel. Megsokszorozódott az autók száma. Nemrégiben egy tíz férőhelyes parkolót átadtak. Emellett a tervek között szerepel a szalonnasütők felújítása, illetve a játszótér bővítése is.

– Említettem a polgármesternek, hogy nagyon várnák a komlóstetőiek egy másik bevezető út megépítését, hiszen csúcsidőben nagyon nehéz itt közlekedni. Illetve vannak mára szinte járhatatlanná vált útszakaszok is – tette hozzá Gazdusné Pankucsi Katalin.

A bejárás harmadik helyszíne Miskolctapolca volt. Az itteni óvoda felújítását is hamarosan megkezdik, erre 20 millió forint áll rendelkezésre. De a helyi képviselő saját keretéből 1,6 millió forintot adott új játszóeszközök vásárlására. Valószínűleg csak jövőre kezdődhet az orvosi rendelő rendbetétele, de erre is megvan a forrás, 233 millió forint.

Juhász Ákos képgalériája

A strand mellett lévő büfésort, tavat és ősparkot is körbejárták. Veres Pál polgármester komplex fejlesztésekről beszélt Miskolctapolca kapcsán. Emlékeztetett, az Ellipsum élmény- és strandfürdőt a napokban átadták, és megnyitották a nagyközönség előtt is.

– Közben pedig már tervezzük az őspark és a sétányok felújítását, hamarosan elindulhat a közbeszerzés – emelte ki. – Reményeink szerint 2022 végére megújulhatnak a sétányok és a Csónakázó-tó is. Egy szállodára szintén szükség lenne. Azon dolgozunk, hogy a városrész fejlesztése folytatódhasson, hiszen egy kiemelt desztináció Miskolcon, amiért érdemes ide látogatni.

A választókerületek bejárása kedden tovább folytatódik, akkor a 4-esbe látogat el a polgármester, Borkuti László (Velünk a Város) mutatja majd be a fejlesztéseket.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!