Ugrás a tartalomra

Könnyítettek a szülők kötelezettségein

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. április 26. hétfő 09:04
Sokan várták már az óvodák újranyitását. Az óvónők, dajkák és egyéb óvodai dolgozók nem rettegnek, hogy elkapják a vírust a gyerekektől, mert be vannak oltva. A szülőknek pedig nagy segítség volt, hogy megoldott gyermekük felügyelete. Tapasztalatok a Diósgyőri Óvodából.
Fotó: Juhász Ákos

Belépéskor azonnal megáll a szülő, nem engedik beljebb az intézménybe, mint a két bejárati ajtó közötti területre. Itt elköszönhet gyermekétől, akivel kezet fertőtlenítenek. Egy óvodai dolgozó, akár a karbantartó megméri minden belépőnek a hőmérsékletét, majd egy óvónő vagy egy dajka néni bekíséri a gyereket saját csoportjába, ahol átöltözik.

A Diósgyőri Óvoda és Tagóvodáinak intéuményvezetője elmondta, ugyanazokat a szabályokat vezették be, mint amik március 8. előtt voltak. – A szülők és a gyerekek is hozzá voltak szokva ehhez a rendszerhez. Az átadóponton vettük át eddig is az óvodásainkat az anyukáktól, apukáktól, akik már nagyon várták, hogy legalább ezekhez a szabályokhoz visszatérjünk. A gyerekek felügyeletének átvételével könnyíteni tudtunk a szülők feladatain. Ennek egyetlen feltétele az egészség, még köhögés sem megengedett, kivéve allegriánál – mondta Gulyás Edit Judit, aki hozzátette, sok dolgozójuk megkapta már az első oltását, többen a másodikat is. – Így tudjuk védeni a gyermekeket és a szülőket is. 

Az óvodások otthon létük alatt is kapták a feladatokat az óvónőktől, a szülőknek pedig innentől kezdve éppen elég foglalkozniuk a nagyobb, iskolás testvérekkel. Így van ez Varga Hunoréknál is. A kisfiú elmondta, jól érezte magát otthon is, de már hiányoztak neki a barátai, és szívesen jött óvodába ezen a héten ismét. – Sokat építünk, játszunk, tornázunk, tegnap a Föld bolygót készítettük el. Szeretek oviba járni – mondta az ötéves.

Programok

-
Miskolc és környéke
-
Miskolc és környéke