Ugrás a tartalomra

Koponyatöréssel vettek elégtételt a tetőléc lopásért

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 28. kedd 08:44
Életveszélyt okozó testi sértés bűntette és felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat egy 65 éves apa és 41 éves fia ellen.

A vádirati tényállás szerint a vádlottak Nyékládházán lévő házuk felújításába fogtak, és 2017. november hónap végén, mintegy 160 000 Ft értékben tetőleceket, trapézlemezt és más építőanyagokat vásároltak, amelyeket a ház előtti közterületen pakoltak le.

Az apa a fiát kérte meg, hogy az építőanyagot majd vigye be a portára, azonban még aznap az esti órákban a közeli szomszédságban lakó férfi abból 80 000 Ft értékű tetőlecet és trapézlemezt eltulajdonított.

A lopás tényét a vádlottak észlelték, így az éjszakai órákban elkezdték bejárni a környező ingatlanokat.

Az elkövető házához érve először bekiabálva keresték, de mivel senki nem jött ki, a kilincsre zárt kapun keresztül bementek az ingatlanba, látták, hogy az udvaron nagyobb mennyiségű építőanyag van. Körbejárták az udvart, és a ház mögött felfedezni vélték a tőlük eltulajdonított tetőleceket és trapézlemezt. Dörömbölni kezdtek a ház ajtaján, mire a férfi és élettársa kimentek a teraszra. A vádlottak felelősségre vonták őket, hogy ellopták az építőanyagot, ha visszaadják, nem csinálnak belőle rendőrségi ügyet. Ebből szóváltás alakult ki, a férfi és élettársa tagadták a lopást, és felszólították a vádlottakat, hogy hagyják el az ingatlant.

A vádlottak közül a fiú előre ment, míg az apja követte, akit a nő a hátánál fogva tolt ki az udvarról. A vádlott ezt sérelmezte, és ellökte a nőt, aki a földre esett. Emiatt újabb vita alakult ki, és a háztulajdonos férfi a konyhából kihozott egy 20 cm-es kenyérszelő kést, és ezzel a kezében követelte a vádlottól a portája elhagyását.

A vádlott azonban ezen felháborodott, dulakodásba került a nővel, akivel kölcsönösen ütötték egymást, ekkor azonban már a fia is beavatkozott, egy redőnyléccel támadt a sértettekre, de az szétesett a kezében, ezután a földről felvett egy vascsövet, és az apja bíztatására többször megütötte a háztulajdonos férfit a kezén és karján, majd nagy erővel a védekező sértett koponyájára ütött, amitől az összeesett. A fiú a nőt is többször megütötte karján és fején, vérző sérülést okozva.

A cselekmény következtében a férfi közvetve életveszélyesnek minősülő 8 napon túl gyógyuló koponyatörést, míg a nő 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

A sértettek magánlaksértés miatt, illetőleg közülük a nő könnyű testi sértés miatt nem terjesztettek elő magánindítványt.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben börtönbüntetést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!