Ugrás a tartalomra

A kormány lakossági kamatstopot vezetett be

telex.hu / minap.hu
Utoljára módosítva
2021. december 22. szerda 15:50
Október végi szinteken rögzíti a kormány a jelzáloghitelek kamatait. A miniszterelnök csütörtökön a Facebookon jelentette be, hogy a kormány az október végi szinteken rögzítette a jelzáloghitelek kamatait, az intézkedés január elején lép hatályba és az első fél év végéig tart.

Orbán Viktor elmondta, egész Európa szenved az energiaárak emelkedése és az infláció miatt, de a magyar kormány már számos intézkedést tett, emelik a minimálbért, a nyugdíjakat, fenntartják a rezsicsökkentést, és rögzített árakat vezettek be az üzemanyagoknál. De az infláció más területeket is érint, például a korábban felvett hitelek kamatait, ezért új védelmi vonalat kell megnyitnia a kormánynak. Mint mondta:

„A lakossági kamatstop bevezetésével a februári törlesztőrészlet már alacsonyabb lesz, mint a korábbiak voltak."

Röviden ez azt jelenti, hogy a bankok, elsősorban persze a Magyar Nemzeti Bank (MNB) folyamatosan azt kérte a lakosságtól, hogy fix, kiszámítható hitelekkel adósodjon el a bankok felé. Aki megfogadta a jó tanácsot, és kicsit drágább, de változatlan kamatozású hitelt vett fel, most jól pórul jár, aki nem fogadta meg a jó tanácsot és változó, igaz a felvétel pillanatban kisebb kamattal adósodott el, most kap egy kamatsapkát.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!