Ugrás a tartalomra

Környezetbarát projekt a Miskolci Egyetemen

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. március 25. péntek 13:37
A Miskolci Egyetem és az FGSZ Földgázszállító Zrt együttműködésében valósul meg a FLUMEN elnevezésű projekt, amely hozzájárul a megújuló villamosenergia hidrogén formájában történő szezonális tárolásához és a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez.

Csütörtökön sajtótájékoztatón jelentették be az előreláthatóan két évig tartó, közel 350 millió forint vissza nem térítendő állami támogatásból megvalósuló projekt indulását.

Fotó: Horváth Csongor

Varga Judit, az Universitas Miskolcinensis Alapítvány kuratóriumi elnöke kihangsúlyozta: a fenntarthatóság jegyében ma kell cselekedni, emellett az ország versenyképességét időben végrehajtott technológiaváltással és megfelelő innovációs döntésekkel lehet növelni – jellemezte az induló projektet.

Az FGSZ Földgázszállító Zrt. elnök-vezérigazgatója, Ferencz I. Szabolcs a hidrogénszállításra koncentráló program szakmai részleteit ismertette. Emellett arra is kitért, hogy „Miskolc a kezdetektől fogva az olaj- és földgázkutatás bölcsője volt, és itt termelődik ki az iparág utánpótlása is” – magyarázta, majd hozzátette: „úgy gondolom, ez az együttműködés kaput nyit a jövő felé, mert Miskolc a hidrogénnel kapcsolatos kutatások fellegvárává válhat” – zárta a sajtótájékoztatót.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!