Ugrás a tartalomra

Kötélen sétált át a Szajna fölött Nathan Paulin francia artista

MTI
Utoljára módosítva
2021. szeptember 20. hétfő 11:31
A párizsi Eiffel-torony és a Szajna túlpartján álló Chaillot Színház között kifeszített kötélen egyensúlyozva sétált át a folyó fölött a híres francia artista, Nathan Paulin a hétvégén.
Fotók: Alain Jocard/AFP

Paulin a hetvenméteres magasságban kifeszített kötélen 600 métert tett meg a francia kulturális örökség napja alkalmából szombaton. A mutatványt a folyó két partján ámuló, több ezres tömeg követte figyelemmel - számolt be róla a The Guardian.
A 27 éves artista biztonsági hevederrel rögzítve lassan, mezítláb haladt az Eiffel-torony és a Chaillot színház között a folyón át kifeszített kötélen. Út közben tartott néhány szünetet, amikor a kötélen ülve vagy fekve megállt.

"Nem volt könnyű a 600 méteres séta, a koncentrálás, miközben annyi minden zajlott körülöttem, és nagy volt a feszültség is, de akkor is csodálatos volt" - mesélte, miután befejezte a mutatványt.
Paulin, aki számos világrekordot beállított már, azért választotta a francia kulturális örökség napját, mert ilyenkor számos olyan épületet és emlékművet is megnézhet a közönség, amely egyébként zárva van a látogatók előtt.

Az artista elmondta, hogy egyfelől valami szépet akart bemutatni és megosztani a nézőkkel, másfelől új perspektívából akarta ráirányítani a figyelmet a kulturális örökségre. "Az örökséget életre kell kelteni" - fogalmazott.
Paulin 2017-ben már átsétált egyszer a Szajna fölött kötélen az örökség napján.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
Miskolc és környéke