Ugrás a tartalomra

Közel 700 gyermek arcára csaltak mosolyt a Miskolci Szimfonikusok

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 13. szerda 11:08
Igazi családi hétvégén van túl a Miskolci Szimfonikus Zenekar. Október 4-én két Zendülő koncerten tapsolhattak a miskolci és környékbeli óvodások és kisiskolások. (Támogatott tartalom.)

A Zenekar debütáló programjának ötlete a Játsszunk Zenét a Szimfonikusokkal című koncert utódjaként született meg az együttes vezetésében. A forgatókönyvíró és műsorvezető Turcsán Zsófia a program megalkotásakor egy manót hívott életre a színpadon, aki Allegretto városkában indul el felfedezni a zene világát és felkutatni a rejtett tehetségét.

A gyerekek pedig Riri manóval együtt ismerhetik meg a hangszereket, útjuk során sok-sok játékkal és vetítéssel. A két koncerten összesen 600 gyermek vett részt a Művészetek Házában.

Vasárnap pedig újra a Ciróka babakoncertek töltötték meg zsivajjal a Zenekar székházát. Ez esetben BoRóka elveszett labdájának keresésére indultak a 0-3 éves gyerkőcök Bukáné Kaskötő Marietta forgatókönyvíró, műsorvezető oldalán. A Babakoncertek 2014-es indulása óta töretlen népszerűségnek örvend mind a résztvevők, mind az alkotók körében.

A járványhelyzet miatt több mint egy éves szünet után 2 teltházzal tért vissza a program.

További hírek

Olvasnivaló