Ugrás a tartalomra

Középpontban a csapadékvíz-elvezetés

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. június 21. hétfő 14:02
Hétfőn Deák-Bárdos Mihály körzetében tett látogatást Veres Pál. 
Deák-Bárdos Mihály körzetében tett látogatást Veres Pál - Mocsári László képgalériája

A csapadékvíz-elvezetés az egyik legnagyobb orvosolandó probléma Miskolc 14-es választókerületében – ez derült ki azon a bejáráson, amit hétfőn tartott több helyszínen Deák-Bárdos Mihály önkormányzati képviselő Veres Pállal, Miskolc polgármesterével.

A program a Lyukóvölgyben kezdődött, érintette a Vasgyár egyes részeit és a Győri kaput, azon belül az Andor utcát is. A képviselő a minap.hu-nak úgy fogalmazott, többnyire olyan problémákat mutatott be a város első emberének, melyeket saját hatáskörben, a város segítsége nélkül nem tudna megoldani. 

- A mindhárom városrészben folyamatos probléma a csapadékvíz-elvezetés. Lyukóban, a Gulyakút környékét tekintettük meg, januárban kezdődött el a munka, hogy a hegyekből leömlő vizet a közeli patakmederbe tereljük. Az Andor utcán a Jura lakóparknál szintén egy új vízelvezetőt alakítottunk ki, hiszen itt ez folyamatos probléma volt, és a vasgyárban, a Lónyay Menyhért utcán is a víz okoz gondot. Utóbbi helyszínen ráadásul évtizedek óta probléma ez, a gépkocsi, busz- és teherforgalom miatt esős időszakban áznak a házak falai – hangsúlyozta Deák-Bárdos Mihály.

Fotó: Mocsári László

A vasgyárban és Lyukóvölgyben további gond az illegális hulladéklerakás helyzete, erre hosszútávon a térfigyelő-kamerarendszer bővítése, valamint a rendészet és a Városgazda fokozott jelenléte lehet a megoldás. A Győri kapuban pedig – tette hozzá a képviselő – a parkolóhelyek hiánya és az utak, járdák állapota okoz problémát. 

Miskolc polgármestere úgy fogalmazott, fontos számára, hogy az önkormányzat ne csupán megismerje, hanem megoldást is találjon a bejárásokon feltárt hiányosságokra. 

- Annak nagyon örülök, hogy az elmúlt időszakban összefogás alakult ki Lyukóvölgy megsegítésére, ahol fejlesztések is megvalósulnak, hiszen a térség orvosi rendelővel és óvodával gazdagodhat rövidesen, de munkálatok zajlottak a mentorházban is. Egyértelmű, hogy Vasgyárban a Kerpely Antal utcai régi, ma már romos rendelőintézetnek is új tartalmat, esetleg új tulajdonost kell találni, hiszen a mostani állapotok nem tarthatóak – mondta Veres Pál. A Győri kapuval kapcsolatban elmondta még: az Andor utcán az elmúlt időszakban több közlekedésbiztonságot célzó intézkedést is elvégeztek.

A városvezető kiemelte, mivel a felgyülemlő esővíz sok helyen keseríti meg a lakók életét, az önkormányzat átfogó csapadékvíz-elvezetési programban gondolkodik. „Bízom benne, hogy a körzetekben jelentkező igényeket, a kisebb-nagyobb javításokat akár saját forrásból, akár hazai és európai uniós pénzek segítségével a következő időszakban el tudjuk végezni” – zárta Veres Pál. 

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!