Ugrás a tartalomra

Közös finanszírozásban újult meg a burkolat

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 24. péntek 15:42
Három és félmillió forintból új aszfaltburkolatot kapott a Pallós utca egy szakasza. Az útfelújítást a terület két önkormányzati képviselője, Kiss János és Kovácsné Budai Mária közösen finanszírozta.
Fotó: Juhász Ákos

Folytatódtak az aszfaltozási munkák a körzetben, a Pallós utcának erre a kátyús szakaszára már ráfért a felújítás. Előkészítve a terepet, a korábbi burkolatot a szakemberek a héten felmarták és kiemelték az aknafedeleket is.

Kovácsné Budai Mária kiemelte: nagyon fontos volt, hogy újraépítsék az útszakaszt, mivel az a lakótelep építésekor készült, nagyon rossz állapotban volt már. Ráadásul két intézmény: egy óvoda és egy bölcsőde is van az utcában, ahová nagyon sokan autóval hordják a gyermeküket. Ők és a lakók is kérték az aszfalt rendbetételét.

Az útszakasz felújítása 3,5 millió forintba került, de tovább folytatódik a munka. Kiss János önkormányzati képviselő, alpolgármester ismertette: ez csak az első ütem volt, hamarosan folytatják, hiszen itt egy nagyobb útfelületet kell majd megújítani. – Úgy döntöttünk, két szakaszban végezzük el a felújítást, hogy a lakók minél előbb élvezhessék az aszfaltozás előnyeit – mondta a politikus, hozzátéve: a körzetben várhatóan egy-két hét múlva folytatódik az útfelújítás.

További hírek

Olvasnivaló