Ugrás a tartalomra

Különleges éjszaka az MVK-nál

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 23. vasárnap 09:40
Újra különleges estét szervezett szombaton, a Múzeumok Éjszakáján a Miskolc Városi Közlekedési Zrt.: újra megnyitotta kapuit a miskolci közlekedési vállalat Szondi György utcai telephelye, ahol veterán- és mezőgazdasági járműkiállítással, a Magyar Honvédség és MIÖR lovas- és kutyás bemutatójával, érdekes gyerekprogramokkal és szervezett telephely-látogatásokkal vártak minden éjszakázót.
Juhász Ákos képgalériája!

Az MVK Zrt. évek óta az egyik legizgalmasabb miskolci helyszín a múzeumok éjszakáján. Idén a kiállított járművek között az 1950-es, 60-as és 70-es évek számos „old timer" személygépkocsija mellett is igazi különlegességnek számít az 1917-es Ford T-Touring és egy amerikai álom: az 1927-es Dodge Senior Six. A mezőgazdasági gépek között egy kombájn és két traktor is bemutatkozott. A Magyar Honvédség is tartott járműbemutatót, emellett technikai érdekességekkel és toborzósátorral várták az érdeklődőket.

Az „állatos” blokkban izgalmas programmal mutatkozott be a Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola: kipróbálhattuk, milyen egy vakvezető kutya segítségével közlekedni. A Miskolci Önkormányzati Rendészet pedig munkakutya-bemutatót tartott, illetve a rendezvény ideje alatt lovagolhattunk is a rendészet lovas járőreinek és lovainak segítségével.

Ezen a délutánon és estén kipróbálhatták a vendégek, milyen az autóbuszok és villamosok vezetőfülkéjében ülni, és a 109 éves hóseprő villamost vagy a legendás 60 éves Ikarus 31-es autóbuszt is megnézhették. A gyerekeket mindezek mellett arcfestés, lufihajtogatás, trambulin, a Sajóörösi Vitalitás Sport Egyesület távirányítós járműveinek bemutatója, illetve a Kerékpáros Miskolc Egyesület kerékpáros tanpályája.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!