Ugrás a tartalomra

A Kvaterka kifőzte az Avast

Király Csaba
Utoljára módosítva
2021. szeptember 19. vasárnap 10:03
Az Avasi Kvaterka szombati legújabb etapja egy kis csavart vitt a tematikába: a borok természetesen maradtak, de mellettük a gasztronómiai élmény ezúttal a bográcsból ugrott be a szánkba.

A Kvaterka egyike azoknak a rendezvényeknek, amelyek újra életet lehetnek a korábban méltánytalanul elhanyagolt kisavasi pincesorokba. A századforduló környéki polgári „bulinegyed” szerencsére ma is egyre többször hangos az élőzenétől és illatozik boroktól, finom falatoktól.

Képgalériánk az Avasi Kvaterkáról; Fotó: Horváth Csongor

A gasztrokulturális utazás szombaton kapott egy kis csavart. Avasi Kvaterka - Avasi Bográcsozás - Kifőzzük az Avast! jelige alatt a szokásos ételélményt ezúttal bográcsos finomságokból kapták meg a látogatók. Ne gondoljuk, hogy ez pár száz liter gulyást jelentett. A főzés eszköze ugyan a bogrács, de az ételek sokfélék voltak és persze sokukba került egy kis borocska is. Már csak a kulináris tippek miatt is megérte kinézni a Kisavasra.

Hat helyszínen várták a kvaterkázókat, köztük új volt az Avasi Kvaterkázó a Latabár soron. A borok és a bográcsosok mellett élő koncertek tekerték fel a hangulatot: mások mellett a Kacsenyák Gábor és Nahaj Máté akusztik Duó és a Róka lánya muzsikáltak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!