Ugrás a tartalomra

Lefoglaltak két tigrist, mert egyikük az utcán sétált

mti.hu
Utoljára módosítva
2020. május 22. péntek 12:08
Lefoglaltak egy magánháznál két bengáli tigrist, melyek egyike egy mexikói város utcáin járkált és egy közösségi médián terjedő felvétel szerint lasszóval akarták befogni.

Az állatokra a Jalisco állambeli Tlaquepaque városban készült videó hívta fel a mexikói környezetvédelmi hivatal figyelmét - számolt be róla a BBC hírportálja. A két nagyvad tulajdonosa meg tudta mutatni a dokumentumokat, melyek szerint törvényesen tartotta a háznál az állatokat, de azt már nem tudta bizonyítani, hogy a biztonsági előírásoknak is eleget tett volna.
A város lakóit megdöbbentette a tigrist kergető emberek látványa és telefonjaikkal filmezni kezdték a jelenetet, majd közzétették a Twitteren.

A két tigrist, egy tíz hónapos hímet és egy közel három éves nőstényt, jó egészségi állapotban találták, nem viselték magukon a rossz bánásmód nyomait. A hatóság közlése szerint visszakerülhetnek a tulajdonoshoz, ha a közösség védelmét szolgáló védő intézkedéseket be tudja mutatni.

Nem ez volt az első eset, hogy bengáli tigrisek szaladgáltak mexikói városok utcáin. 2017-ben egy kaliforniai ember vásárolt egy tigriskölyköt egy tijuanai lakostól, aki egy felnőtt példányt sétáltatott a városban. A vevőt letartóztatták, amikor megpróbálta a kölyköt átcsempészni az Egyesült Államokba.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!